Evde köpek beslemek zor mu? | Sağlık
DOLAR

32,5991$% 0.15

EURO

34,9628% -0.14

STERLİN

40,8418£% -0.13

GRAM ALTIN

2.437,54%0,07

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,02

a

Evde köpek beslemek zor mu?

Çağımızın yaşamımızı her açıdan kolaylaştıran yapısı, sürekli daha yüksek yaşam standartları oluşturuyor. Köpeklerin evlerde beslenmesi konusunda da bu konuda sürekli yapılan yeni geliştirmeler, işleri daha da fazla kolaylaştırmaya yöneliktir. Bununla birlikte dost canlısı olan köpekleri evde beslemeye karar verdiğinizde, kendinize iyi bir dost ve her şeyden önemlisi bir canlı yaşam ortağı almaya karar verdiğinizi unutmamalısınız.

Bir insan gibi konuşamıyor olsa da kısa sürede fark edeceğiniz üzere, sadece ikinizin konuşabildiği bir dil geliştireceksiniz. Evde köpek beslemek zor mu? Sorusunun yanıtını vermek oldukça güçtür. Zira aslında hem çok kolay, hem de çok zordur. Ancak zor olduğu kadar da karlıdır. 

Köpek beslemenin zorlukları

Evde köpek beslemek zor mu? Sorusuna cevap verirken üzerinde durulması gereken ana konu, onunda bir canlı olduğu ve sizden başka bir dünyası olmadığı için, sürekli olarak ihmal edilemeyecek bir ilgiye muhtaç olduğudur. Her gün belirli süreler boyunca, onun ihtiyaçlarıyla ve özellikle ilgi ihtiyacıyla ilgilenmek zorundasınızdır. Aslında bu genellikle sizin için de eğlenceli bir süreç olacaktır ama gündelik yaşamın dinamizmi, bazen onunla yeterince ilgilenemeyişinize sebep olabilir. İşte bu türlü durumlar, köpeğinizin psikolojisinde zamanla ciddi sorunlar oluşturabilir. Onunla tamda istediği gibi bir dostluk kurmak için, üzerinize düşeni yapmanız gerekir. 

Köpek beslemenin güzellikleri

Evde köpek beslemek zor mu? Sorusuna yanıt verirken, “zor olduğu kadar da güzel ve eşsizdir” demeyi unutmamak gerekir. Gerçekten de, her köpek sahibinin karakteristik özelliklerine yakın bir şekilde özellikler gösterir. Sizin en iyi dostunuz olacak kadar iddialı bir iletişim mimarlarıdır. Bazen sizi bile sizden daha iyi anlarlar.

Elbette böylesi bir ilişkiyi kurabilmek için, uzun sürelerin birlikte geçirilmesi gereklidir. Üstelikte unutmamanız gereken, aslında en fazla tavizi sürekli onun verdiğidir. Doğal yaşamında hiç yeltenmeyeceği şekilde dakik yemek yeme saatleri, tuvaletini istediği gibi istediği yerde yapamamak, boynunda tasmayla dolaşmak ve daha pek çok şeyi, sadece sizinle dost olmak uğruna kabul eder. Sizin biriyle dost olmak için tüm bunlara göğüs gerip geremeyeceğinizi düşünmeniz, onunla ilişkinize yaklaşımınızı belirlemeye önemli katkılar sağlayacaktır. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Evde kedi beslemek zor mu?

HIZLI YORUM YAP