Evde Cilt Bakımı Yaparken Uygulayabileceğiniz 8 Basit Yöntem | Sağlık
DOLAR

32,3711$% 0.16

EURO

34,9763% -0.29

STERLİN

40,9597£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,42%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a

Evde Cilt Bakımı Yaparken Uygulayabileceğiniz 8 Basit Yöntem

Evde Cilt Bakımı Yaparken Uygulayabileceğiniz 8 Basit Yöntem, Sağlıklı bir cilt için evde uygulayacağınız basit yöntemlerle cildinize ışıltı katıp, cildi yeniden canlandırmak mümkün! Nasıl mı?

İşte senin için 8 basit yöntem!

YÜZ BAKIM ÜRÜNLERİ VE DOĞAL YÖNTEMLER

CİLDİNİ TEMİZLE!

Cilt bakım rutininizin en önemli adımlarından biri olan cilt temizliğini ihmal etme, gece uyumadan önce cildini cilt tipine uygun bir cilt temizleyicisi ile temizledikten sonra cildini nemlendirmeyi unutma. Ve sakın makyajla uyuma, çünkü kozmetik ürünleri cildin yağlanmasını sağlar, düzenli temizlenmeyen makyaj cilt yapınızı bozarak cildinizde geri dönülmez kusurlara neden olabilir.

GÖZENEKLERDEN KURTUL!

Cildinizde oluşan gözenekler zaman içerisinde kullandığınız kozmetik ürünlerle dolar ve sivilce oluşumuna neden olur. Sivilceler ise cildinizde leke bırakır, bu cilt tipinize uygun tonik yardımı ile gece temizlediğiniz cildinize pamuk yardımı ile tonik uygulayın.

  • CİLDİNİ BESLE!

Cildinizi yağdan ve kirden arındırdıktan sonra cildinizi beslemeniz gerekir, hücre yenileyici özelliği olan ampul veya serumları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Hindistan cevizi yağı, gibi doğal yağlardan da yardım alabilirsiniz.

  • ÖLÜ HÜCRELERDEN KURTUL

Peeling ile ciltteki ölü derilerden kurtularak parlak ve ışıltılı bir cilde kavuşabilirsin. Bunun için sana önereceğim tarif ile kendi peelingini evde kendin yapabilirsin. 2 tatlı kaşığı toz şekere bir miktar zeytinyağı gezdirerek elde ettiğiniz karışımı elinizle cildine uygulayabilirsin. Bu işlem sırasında cildini çok yormadan hafifçe bastırman önemli. Toz şekerin taneleri cildini canlandırırken zeytinyağı kaybedilen nemi sağlar. Eğer çok kuru bir cilde sahipsen peeling uygulamasını çok sık yapmamanı tavsiye ederim.

  • SALATALIK SIRRI

Bilindiği üzere salatalık su oranı yüksek bir besindir, lezzetinin yanında inanılmaz derecede sağlıklı bir besin olan salatalık sağlıklı bir bakım ürünü olarak kullanılıyor. Salatalığın suyunu sıkıp bir pamuk yardımıyla cildini temizleyerek nemlendirebilirsin. Bunun yanında suyunu tamamen çıkarmak yerine salatalığı rendeleyip püre haline getirebilir, yüzüne sürüp 10 dakika bekledikten sonra suyla temizleyebilirsin. Salatalık içerdiği vitaminler sayesinde cildine taze bir görünüm sağlayacak ve gereken nemi geri kazandıracak.

  • BAL VE TARÇIN MUCİZESİ

Bal ve tarçın bir araya gelerek inanılmaz bir bakım ürünü oluşturuyorlar. Yaklaşık 2 kaşık bala bir miktar toz tarçın ekleyerek iyice karıştırın. 10 dakika boyunca cildinizde beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Cildini pamuk gibi yapıp sivilcelerinden kurtaracaktır.

  • VAZGEÇİLMEZ ALEOVERA TERAPİSİ

Evde küçük bir saksıda aloevera yetiştirmek en doğrusudur. Bir saksıda yetiştirilen aloeveranın yaprağını ucundan bir parça kırıp içindeki jeli bir kaşıkla sıyırmak ya da iç tarafını cilde yavaş yavaş sürmek çok doğru olur. Akşam cilt temizlendikten sonra cilde aloevera sürüp yıkamadan yatmak cildi besleyecek ve nemlendirecektir.

  • CİLDİNİ HAREKETLENDİR

Cildinin de vucüdun gibi harekete ihtiyacı var, Hindistan cevizi yağı veya bebek yağı ile cildine aşağıdan yukarıya doğru kan akışını sağlayacak hareketlerle masaj yap, ardından çenenden kulak memene doğru avucunun içi ile masaj yapmaya devam et. Bu hareketler hem cildinin taze kalmasını sağlar hemde kan akışını tersine doğru hareket ettirerek yaşlanmayı geciktirir.

  • GENÇLER İÇİN CİLT BAKIMI

Genç ve taze olan cilde bakım yapmak daha kolaydır, öncelikte cildi temizlemek en önemli aşamalardan biridir. Uyumadan önce cildinizdeki kozmetik ürünlerinin kalıntılarını mutlaka temizleyip peeling yapmayı ve bu işlemler bittikten sonra cildini nemlendirmeyi unutmamalısın. Güneşe maruz kaldığın her zaman güneş kremi kullanmalısın, güneşin leke bırakma etkisi bir yana yıpratıcı ve cildi yoran ışınları da erkenden cildin deforme olmasına neden olmaktadır.

  • ECZANEDE CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Medikal cilt bakımı, cildine iyi bakmanın en iyi yollarından biri olan çok adımlı bir cilt bakımı programıdır. Bir yüz temizleyici, cildi arındırır ve cildi besler, temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilt sağlar ve cildinin daha genç görünmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, profesyonel cilt bakımı yaptırırken cildine iyi bakmanın en iyi yolu hakkında uzmanlardan birçok tavsiye alman. Profesyonel cilt bakımı, devam etmekte olan bir programın parçası olduğunuzda en iyi sonucu verir.

Cilt bakımı konusunda özel eğitim almış, çalışmaları hakkında bilgili, titiz ve tutkulu olan, deneyimli, bilgili ve lisanslı bir estetik uzmanı bulmak en iyisidir. Profesyonel cilt bakımı, masajdan sonra ikinci en popüler güzellik bakım tedavisidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Leke Kremi̇ Nedir, Nasıl Kullanılır?

HIZLI YORUM YAP