Ella 30 mg Film Kaplı Tablet Fiyatı arttı! | Sağlık
DOLAR

32,6023$% 0.38

EURO

34,8137% 0.22

STERLİN

40,6625£% 0.14

GRAM ALTIN

2.489,01%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.261,00%-0,30

a

Ella 30 mg Film Kaplı Tablet Fiyatı arttı!

Ella 30 mg Film Kaplı Tablet Fiyatı arttı! Bir çok kişinin ertesi gün hapı olarak kullandığı ilaç’ın fiyatı artı. Kullanıcılar ise fiyatın artmasına tepki gösterdi!

Ella Fiyatı: Ella 235 TL oldu.

Konu sosyal medyada oldukça fazla konuşuldu. Kullanıcılar hem karara tepki gösterdi hem de farklı espriler yapması dikkatlerden kaçmadı.

Doğum kontrol ilaçlarının aksine ertesi gün hapı, düzenli kullanım gerektirmez ve gebelik istenmeyen ilişki sonrasında bir ya da iki doz olarak alınır. Bu yüzden bir doğum kontrol yöntemi olarak algılanmaması gereken ertesi gün hapı, korunmasız cinsel ilişki, kondom yırtılması gibi beklenmedik durumlarda kullanılmalıdır. Cinsel ilişki sonrasında gebeliği engelleme şansı, ilacın ne kadar erken kullanıldığıyla da bağlantılı olan doğum kontrol hapları, ilişki sonrası 5. günde alındığında etki etmeyebilir.

Ertesi gün hapı, korunmasız ilişki sonrasındaki ilk 24 saatte alındığında, planlanmamış gebelik oluşumlarının yaklaşık olarak %98’ini engeller. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaşmasını önleme konusunda ise hiçbir koruyucu etkisi bulunmayan ertesi gün haplarının yalnızca beklenmedik durumlarda gebeliği önlemek amacıyla kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Ertesi gün hapı nasıl kullanılır sorusunu yanıtlamadan önce ertesi gün hapı nedir bunu iyi anlamak gerekir.

Baykushaber.com / Sağlık Haberleri / Cinsellik

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tokat Medicalpark Hastanesi’nde felçli hastane şiddet!

HIZLI YORUM YAP