Dudak Çevresinde Neden Sivilce Çıkar? | Sağlık
DOLAR

32,3308$% 0.24

EURO

35,0878% -0.13

STERLİN

41,0287£% 0.01

GRAM ALTIN

2.297,70%0,90

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-0,19

a

Dudak Çevresinde Neden Sivilce Çıkar?

Cilt tipiniz ne olursa olsun dudak çevresi çevresel etkenlerden ötürü genellikle ciltteki yağın toplandığı alanlardan biridir. Bunun yanı sıra gün içinde kullandığınız kremler, kozmetik ürünler, cildinize uyguladığınız yağlar, ciltte biriken fondöten kalıntıları ve daha bunun gibi birçok nedenden ötürü cildin yüzünüzün en yağlı yerlerinden biridir dudak çevresi. Cilt temizlik rutininizi aksattığınızda veya uyguladığınız bakımları aksattığınız da cilt uyarı vermeye başlar, sivilceli cilt iyi temizlenmeyen cilt demektir. Cilt tipinize uygun makyaj temizleyicisi ile temizledikten sonra mutlaka yine cilt tipinize uygun bir yüz yıkama ürünü ile yüzünüzü yıkamalısınız, ardından eğer yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı nemlendiricilerle cildinizi nemlendirmelisiniz. Cildinize uyguladığınız işlemler zamanla cildinizin ihtiyacı haline geliyor, bu yüzden rutininizin dışına çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Seçenek olarak gözeneklerinizi sıkılaştırmak için tonikte uygulayabilirsiniz.

Cildinizdeki yağ oranı dengesi saçlarınız ile neredeyse aynıdır, yağ değişimini saçlarınızda fark edebilmeniz daha olağanken cildinizde gözden kaçırabilirsiniz. Saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız o kadar sık yağlanır. Aynı etki cildiniz için de söz konusu, ne kadar çok cilt bakım ürünü kullanırsanız o cildiniz her seferinde o kadar fazla isteyecektir. Bu yüzden doğal yöntemlere başvurmak en doğru çözüm.

PEKİ BU SİVİLCELER NASIL GEÇER?

Sivilcenizin üstüne akşam yatmadan sarımsak sürebilir ve bunu haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Temiz cilde kil maskesi uygulayabilir ve haftada bir tekrar ederek kurtulabilirsiniz. 5,6 damla limon, bir çorba kaşığı yoğurt ve maske kıvamına gelene kadar da karbonat ekleyip maske yapabilir ve hafta iki kez uygulayarak sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Ağız yoluyla tetrasiklin veya türevleri kullanılır. Ortalama 4-6 hafta devam edilir. Hastalık kontrol altına alındıktan sonra daha düşük dozlarla veya haftada bir-iki kez kullanılmak üzere bir süre daha devam edilebilir.

AĞIZ ÇEVRESİNDE OLUŞAN İLTİHAPLI SİVİLCELER NASIL GEÇER?

  • Aspirin

Her eczaneden kolayca ulaşabileceğiniz aspirin, sivilcelerini geçirmenin etkili yollarından biri. Bir aspirini üç kaşı su ile yumuşatın ve akabinde sivilcenin üzerine sürün. 30 dakikanın ardından kuruyan aspirini pamuk yardımı ile silin ve sürdüğünüz yeri bol su ile yıkayın

  • Diş macunu

Diş macunu kullanarak sivilcelerinizden etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz. Diş macunu yöntemini özellikle yatmadan önce uygulamakta fayda var. Yatmadan önce sivilcenin üzerine diş macunu sürerek yedirin. Sabah kalktığınızda sivilcenin indiğini göreceksiniz. Ayrıca bu işlemi sivilce yok olana kadar her gece uygulayın.

  • Salatalık

İçerisinde barındırdığı bol su ve vitamin sayesinden yüz maskesi olarak ta kullanılan salatalığı sivilcelerinizden kurtulma için de kullanabilirsiniz. Öncelikli olarak bir salatalı rendeleyin. Üzerine birkaç damla limon suyu ekledikten sonra sivilcenin üzerine sürün ve ardından 15 dakika sonra bölgeyi bol su ile durulayın. İşlem tamam.

  • Aloe Vera

Aloe Vera ile sivilcelerinizi geçirmeniz mümkün. Aloe Vera’yı sivilcenin üzerine uygulayın, cildinizdeki fazla yağı alarak cilt yağ oranını dengeleyen Aloe Vera, sivilcenizin yok olmasına da yardımcı olacaktır.

  • Deniz tuzu

Tuzlu su sivilceleri yok etmenin en etkili yollarından bir olarak biliniyor. Özellikle denize girmek sivilcelerin kuruyarak yok olmasına neden oluyor. Deniz tuzunun da aynı etkiyi yaratmasına neden olabilirsiniz.

  • Sarımsak

Bakteri, mantar ve vürüs düşmanı olan sarımsak başlı başın kanın temizlenmesine yardımcı olur. Buda sivilce dahil birçok rahatsızlığın son bulması anlamına geliyor. Fakat sivilcelerden hızlıca kurtulmak için sivilceli bölgeye bir diş sarımsağı sürmeniz yeterli olacaktır. Şunu da belirtelim ki sarımsak cildinize istenmedik bir etki yapıyorsa sarımsağı su ile karıştırıp uygulamanız gerekecek.

  • Bal tarçın

Vücudunuzdaki sivilceleri geçirmek için kullanılan bir diğer yöntem ise bal tarçın karışımı. Bal ile tarçını karıştırın. Sivilcenin üzerine uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

  • Karbonat

Karbonat temizleyici özelliğinin yanı sıra cildinizdeki sivilcelerin kurumasında yardımcı olur. Fakat karbonat kullanımında aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirtmekte fayda var zira aşırı kullanımlarda cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Bir veya iki çay kaşığı karbonatı yarım çay bardağı su ile karıştırın ve sivilceli bölgeye sürün. Biraz bekledikten sonra bol su ile durulayın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sivilceleri yok etme, Bir saat içerisinde yok edin!

HIZLI YORUM YAP