Dövülen köpek psikolojisi | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Dövülen köpek psikolojisi

Köpek psikolojisi oldukça hassas bir konudur. Bir hayvanın insan ile arasında mevcut olan iletişim tamamen duygulara bağlıdır. Dolayısıyla köpeğinizin psikolojisinin korunması onun sağlıklı ve huzurlu bir yaşama sahip olabilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Köpekler, insanların en sadık ve hatta en cana yakın dostlarıdır. Ancak ne yazık ki günümüzde insanlar, köpeklerin bu masumiyetlerini tamamen olumsuz şekilde değerlendiriyor. Onların insanlara karşı olan sadakat duygularını suiistimal ederek, canlarını yakıyorlar. Bu durum insanlardan zarar gören o köpeğin bir daha insanlara olan güvenini sağlayabilmesini neredeyse olanaksız hale getiriyor. Bu açıdan dövülen köpek psikolojisi hiç anlaşılamayacak kadar darbe görür. O andan itibaren onun psikolojisini yeniden normal duruma getirebilmek hiç ama hiç kolay olmayacaktır.

İnsanlara güvenlerini kaybederler

İnsanlardan zarar görmüş olan bir köpek, insanlara karşı olan tutumlarını tamamen değiştirirler. Dövülen bazı köpekler aşırı derecede saldırganlaşırken, bazıları ise her şeyden korkar duruma gelir. Yani dövülmek gibi son derece insanlık dışı eylem, köpeklerin psikolojisi üzerinde çok ciddi yıkımlara neden olur. Bu yüzden de insanlara karşı olan güvenlerini tamamen kaybederler. Dövülen bir köpeğe kalbinde gerçek hayvan sevgisi besleyen insanların iyi niyetli yaklaşımları dahi sonuçsuz kalabiliyor. Ya insanlardan korkarak kaçar ya da korku etkisiyle saldırgan bir tutum sergiler. Bu nedenle de insanlar ile dövülen köpekler arasında yeniden sağlıklı bir ilişkinin kurulabilmesi olanaksız duruma bile gelebilir. Dövülen köpek psikolojisi kesinlikle göz ardı edilmemeli ve kolay kolay atlatılabilecek bir durum gibi anlaşılmamalıdır.

Dövülen köpeğe karşı nasıl tutum sergilenmeli

Birisi tarafından dövülmüş ve zarar görmüş bir köpeğin psikolojisi yıkım içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle dövülen köpek psikolojisi etkilerinin bilincinde olarak daha sabırlı ve daha ihtimamlı bir yaklaşım sergilenmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Daha fazla ilgi ve şefkat gösterirken, kesinlikle korku duygusunun etkisine kapılmış olan köpeği, sıkmamaya özen göstermelidir. Yani bu şefkatin ona karşı onun izin verdiği ölçüde sunulması kendisini daha güvende ve daha rahat hissetmesini sağlayacaktır. Tamamıyla doğru ve ılımlı eylemlerde bulunarak, onun yeniden güven sağlamasını mümkün kılarak, onun üzerine gitmektense onun size kendisini açmasını ve bırakmasını beklemeniz çok daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım?

HIZLI YORUM YAP