Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Ayasofya ve fetih çıkışı ! | Sağlık
DOLAR

32,4524$% 0.12

EURO

34,4988% 0

STERLİN

40,4207£% 0.13

GRAM ALTIN

2.472,26%-0,43

ÇEYREK ALTIN

4.195,00%-1,01

a

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş Ayasofya ve fetih çıkışı !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş Ayasofya ve fetih çıkışı !

Korona virüs ile mücadelede kale görevi gören hastanelerden birini daha halka hizmete açtı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi açıldı. Açılışta konuşan  Erdoğan, İstanbul’un fethini işgale benzetenlere sert tepki göstererek, “Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Başkan Erdoğan İstanbul’un fethini “işgal” olarak tanımlayanlara sert tepki gösterirken, “İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümü coşkusu yaşadık. Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar cahili cühela. Fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler” ifadelerini kullandı.

”Şu anda Atina’da bizim bir tane camimiz yok” 

Erdoğan, ”Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur” ifadelerine yer verdi.

 

İSTANBUL’UN FETHİ’NE “İŞGAL” DİYENLERE TEPKİ

İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümü coşkusu yaşadık. Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp, fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar. Bunlar cahili cühela. Fetih açmaktır, gönülleri kazanmaktır. Bunlar bunu bilmezler. Ecdadımız bir yıl öncesinden başlayarak Anadolu’nun, Trakya’nın dört bir yanını önce ilmik ilmiş işlemiştir. Ahlakları, bilgileri, birikimleri, çalışkanlıklarıyla hazır hale getirilen fetih bir formaliteden ibaret kalmıştır. İstanbul’u fetheden Sultan Mehmed Han bir düşman gibi değil, beklenen bir kurtarıcı gibi karşılanmıştır. Ecdadımız insanlık için hayırlı olan ne varsa sahip çıkmıştır. Ayasofya yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek Müslümanların hizmetine sunulmuştur. Bizim bir asır önce terk etmek zorunda kaldığımız yerlerdeki camilerimiz ve eserlerimiz yok edilmiştir. Atina’da tek bir camimiz yoktu, yerle yeksan edilmiştir. Sadece bu tabloya bakarak ecdadın gönlünün yüceliğini görebiliyoruz. Gerçi biz de bu emanetleri yaşatma konusunda çok başarılı olamadık.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

30 Mayıs koronavirüs tablosu ! Vaka, ölü sayısı son durum

HIZLI YORUM YAP