Çocuklar neden küfür ederler, Çocuklar Küfrü nasıl öğrenir, ne yapılmalı? | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Çocuklar neden küfür ederler, Çocuklar Küfrü nasıl öğrenir, ne yapılmalı?

Çocuklar neden küfür ederler, Çocuklar Küfrü nasıl öğrenir, ne yapılmalı?

Çocuklar neden küfür ederler, Küfrü nasıl öğrenir, ne yapılmalı? Çocuk okulda küfür ediyorsa ne yapılmalı? bir çok çocuk okul hayatına adım attı, yıllarca sürecek olan eğitim içerisinde çocuk psikolojisi ve davranışları ise velileri düşündürüyor.

Çocuklar okulda neden küfür eder?

Bunla ilgili genel araştırmalarda farklı sonuçlar çıksa da günümüzde farklı sebeplere dayalı olarak çocuklarda bu alışkanlık görünebilir.

  • Anne baba etkisi

Çocuklar genel olarak rol model aldığı aile içerisinde bireyleri örnek alır. Anne baba davranışlarını kendilerine alışkanlık yapabilir. Anne ve babanın davranışlarını gözlemleyen çocuklar onların davranışlarının aynısını yapmaktadır. Onlar birer kopya fabrikası gibidir. Küfrün içeriğine bakılmaksızın aynısını tekrarlayabilirler.

Küfür esnasında gülen çocuk onun çok komik olduğunu düşünmektedir. Bu aşamada çocuk aileden öğrendiği ve duyduğu küfrün komik olduğunu düşünerek kendisine de gülünmesini istemektedir. Sadece okulda değil farklı ortamlarda da bunu tekrarlayabilir.

  • Arkadaşlarının etkisi

Burada temel olarak çocuğun dış dünyasında olan arkadaşlarından aldığı alışkanlık da buna eklenebilir ve aynısını tekrarlayabilir.

  • Okul Ortamı

Okulda bu davranışlarının öğrenme sebebi ise diğer çocuklardan duymasından dolayıdır. okul bunun için önlem alarak, buna etki eden çocuk veya ailesi ile görüşebilir.

  • Dijital Dünya

Bir çok aile biz küfür etmiyoruz, aile içerisinden öğrenmesi mümkün değil dese de akla tek soru geliyor peki nereden öğrendi?

Dijital olarak çocuklarda olan tablet vb teknolojik araçlar ile bu öğrenilebilir. İzlediği videolardan etkilenen çocuklar bunlardan etkilenerek benzer davranışlar sergilerler. Bu sebep ile oyunları ve tabletine yaşına uygun programlar indirin, Örnek olarak YouTube Go bunun için oldukça önemli yaşına uygun formatı seçiniz.

Bunun için diğer çocuklara veya kendinize asla kızmayın. Onların sizin gibi bireyler olmadığını ve sizi güldürmek için yaptığını asla unutmayın

Baykushaber.com/ Sağlık

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Nihat
    1 yıl önce
    0 0

    Bizim çocukta inanılmaz küfürler ediyordu, pedegog vs gönderdik hata bendeymis ilk başlarda geçer demiştik ama okulda herkese sovmus anasina çekmiş dedim 😁

Sıradaki haber:

En iyi çay nasıl demlenir?

HIZLI YORUM YAP