Cilt Yaşlanmasına Karşı Ne Yapılmalı? | Sağlık
DOLAR

32,5833$% 0.04

EURO

34,9214% 0.08

STERLİN

40,6483£% 0.11

GRAM ALTIN

2.430,94%0,05

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,02

a

Cilt Yaşlanmasına Karşı Ne Yapılmalı?

Cilt Yaşlanmasına Karşı Ne Yapılmalı? Yaşlanma belirtisinin en bariz şekilde görünürlüğü cildimizden fark edilir. Ciltte oluşan sarkmalar, kırışıklıklar ve renk dengesizliği yaşlanma belirtilerinin göstergesidir.

Zamana meydan okumayı herkes ister. Bu anlamda biyolojik olarak yaşlanmayı geciktirmek için son yıllarda birçok araştırma da söz konusu. Anti Aging adı verilen yöntemlerle özellikle cilt yaşlanmasının önüne geçilebilmekte hatta gençleştirme yapılabilmektedir. Ancak fiziksel olarak yaşlanmanın önüne geçebilecek birkaç önemli unsur da mevcut. Bunlardan en pratik olanı ise yaşlanma karşıtı kremlerdirAnti Aging krem olarak da bilinen bu ürünler günümüzde en çok tercih edilen kozmetik ürünleri arasında yer almaktadır. Anti Aging krem ne için kullanılır? Yaşlanma karşıtı kremlerin etkileri nelerdir? Anti Aging Krem kaç yaşında kullanılmalıdır?

ANTİ AGİNG KREM NE İÇİN KULLANILIR?

Yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak yada ortadan kaldırmak Anti Aging kremlerin tercih edilme sebebidir. Bu ürünler cilt üzerindeki ince çizgilerin oluşumunu engeller, sarkma, kırışıklık ve yaşlanmaya bağlı olarak oluşan renk dengesizliğini gidererek daha genç bir cilt görünümü sağlar.

YAŞLANMA KARŞITI KREMLER NE KADAR ETKİLİDİR?

En doğal anti aging yöntemleri arasında yer alan anti aging kremler bu konuda en büyük destekçiniz olabilir. Herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan cildin doğal ihtiyaçlarını sunarak yaşlanmayı geciktiren Anti Aging kremlerin, düzenli kullanımda %60 a kadar etki gösterdiği bilinmektedir. Hatta yaşlanma belirtilerini de aynı şekilde ortadan kaldırdığı saptanmıştır. Son yılların en güzel buluşlarından biri olan Anti Aging krem diğer bir adıyla Yaşlanma Karşıtı krem kullanarak tüm bu süreci destekleyebilirsiniz.

YAŞLANMA KARŞITI KREM KAÇ YAŞINDA KULLANILMALI?

Özellikle 20 li yaşlarda güneş koruyucu ve nemlendirici kremler günlük rutinde cildin ihtiyacı olan gereksinimi sağlar. Ancak 30’lu yaşlara gelindiğinde vücuttaki kolajen seviyesi azalmaya başladığından cildin yaşlanma belirtileri de ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple 30 yaş ve üzeri anti aging krem kullanılması için daha uygundur.

Bunun yanı sıra;

Günlük rutininizi sağlıklı bir şekilde düzenleyip birkaç detaya daha dikkat ederseniz cilt yaşlanmasını geciktirebilir hatta yaşıtlarınızdan daha genç bile görünebilirsiniz. 

CİLT YAŞLANMASI GECİKTİRİLEBİLİR Mİ?

Günlük rutindeki alışkanlıklarımız biyolojik olarak bizi etkiler. Özellikle uyku düzenimiz ve beslenme şeklimiz bu alışkanlıkların başında gelir. Bunun yanı sıra çevresel faktörler, güneş ışınları, alkol ve sigara tüketimi, stres ve hareketsiz yaşam, yaşlanma belirtilerini çoğaltan etkenlerdir. Cilt yaşlanmasına karşı yapılabilecek en doğru yöntem öncelikle bu düzene uymaktır. Bunun yanı sıra birkaç püf noktasına dikkat ederek de cilt yaşlanmasının önüne geçilebilir.

Yaşlanma sürecini yavaşlatmak yada süreci tersine çevirmek için uygulanan en popüler anti aging yöntemlerinin arasında, dolgu, botoks, örümcek ağı estetiği ve kök hücre tedavisi/nakli gibi estetik müdahaleler gelmektedir. Yaşlanma belirtilerine henüz sahip değilseniz cilt tipine uygun bir yaşlanma karşıtı kremden faydalanmanız bu belirtileri gösterme sürecinizi geciktirecektir. Ancak bu yöntemleri tercih etmeyen kişilerin dikkat edeceği birkaç unsur ile cilt yaşlanmasının önüne bir nebze de olsa geçilebilir. Cilt yaşlanmasını geciktiren etkenler nelerdir? Cilt yaşlanmasına karşı neler yapılabilir? İşte size birkaç ipucu J

  • BOL SU İÇİN

Gün içinde mümkün olduğunca bol su için. Su, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar, nemli bir cilt ile kırışıklıkların önüne geçmiş olursunuz. Daha esnek ve parlak bir cilt dokusu için bol su içmeyi ihmal etmeyin.,

  • YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER TÜKETİN

Cildin en önemli yapıtaşlarından biri c vitaminidir. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunan c vitamini, cildinizin gerekli olan vitamini alarak yaşlanma etkilerine meydan okuyacaktır.

  • ANTİOKSİDAN ZENGİNİ BESİNLER TÜKETİN

Beslenmenin cilde olan faydasından bahsetmişken antioksidandan bahsetmemek olmaz. Antioksidanlar vücudunuzdaki ve cildinizdeki serbest radikallerle savaşarak cildinizin deformasyonuna engel olacaktır. Antioksidan zengini besinler arasında en çok; yaban mersini, pancar, kuru erik ve kırmızı meyveler bulunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra sağlıklı ve doğal beslenme de cildin yaşlanmasına engel olacaktır.

  • ALKOL VE SİGARADAN UZAK DURUN

Cilt yaşlanmasına en çok sebep olan faktörlerden biri de alkol ve sigara tüketimidir. Zararlı maddelerin cilde verdiği olumsuz etkiden korunmak için mümkün olduğunca alkol ve sigara gibi zararlı maddelerden uzak durun. Unutmayın; sağlıklı bir cilt, güzel bir cildin temelidir.

  • FAYDALI YAĞLAR TÜKETİN

Badem, fındık, ceviz gibi besinleri daha sık tüketin. Cildin bir diğer dostu omega3 dür. Omega3 cilt yenilenmesini sağlar ve cildin nemli kalmasına sebep olur. Bu besinlerden her gün ortalama bir avuç tüketmeniz cilt yaşlanmasının önüne geçilmesine destek olacaktır.

  • CİLT TEMİZLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİN, UYKU KALİTENİZİ ARTTIRIN

Yorgun bir cilt görünümüne ve cildinizin hızlı yaşlanmasına sahip olmak istemiyorsanız cilt temizliğinize ve uyku düzeninize özen gösterin. Temiz bir cilt ile kaliteli bir uyku, cilt onarılması ve yenilenmesi için en önemli etkendir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kaz Ayaklarına Çözümler

HIZLI YORUM YAP