CHP'li Murat Emir'den Sinovac soruları 50 milyon doz aşı nerede? | Sağlık
DOLAR

32,6061$% 0.38

EURO

34,7753% 0.02

STERLİN

40,5017£% -0.27

GRAM ALTIN

2.497,52%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%0,39

a

CHP’li Murat Emir’den Sinovac soruları 50 milyon doz aşı nerede?

CHP’li Murat Emir’den Sinovac soruları 50 milyon doz aşı nerede? CHP vekilinin soru önergeleri meclisi karıştırdı, bir çok kişi ise sözleşmenin nedne gizlendiğini merak ederken, geçtiğimiz günlerde CHP vekilleri belgeler ile aracı firmanın olduğunu açıklamıştı.

CHP’li Murat Emir’den Sinovac soruları 50 milyon doz aşı nerede? soru önergesine ne cevap verileceği ise merak ediliyor. 50 milyon doz aşının teslim edilmesi gerektiğini ama halen teslim edilmediğini açıkladı ve hesap sordu aşılar nerede?

Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın ilk aşamada aracı firma yok demişti ama sonrasında ortaya çıkınca itiraf etmek zorunda kalmıştı şimdi soruyoruz Aşılar Çin den kaç dolara alındı ve Türkiye’ye kaç dolara aracı firma sattı?

Emir, “Sonrasında ise Keymen firmasının Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşıyı Devlet Malzeme Ofisine (DMO) her bir dozu 12 dolardan fatura ettiği ve karşılığında 12 milyon dolar aldığı ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Çin’in Türkiye’ye taahhüt ettiği 50 milyon doz neden hâlâ teslim edilmemiştir?

– Taahhüt edilen aşıların zamanında teslim edilememe ihtimaline karşı DMO ile Keymen arasında imzalanan sözleşmeye herhangi bir yaptırım maddesi konulmuş mudur? Konulduysa içeriği nedir?

– Sözleşmenin muhatabı olan DMO, 50 milyon doz aşının gecikmesi ile ilgili bugüne kadar Keymen ve Sinovac temsilcileri ile temasa geçmiş midir? Geçildiyse nasıl bir yanıt alınmıştır?

– Sinovac gecikmeye ilişkin nasıl bir gerekçe sunmuştur?

– Aracı firma Keymen, DMO’ya teminat sunamadıysa neden anlaşma başka bütün devletlerin yaptığı gibi devletler arasında yapılmamıştır ve bu aracı firmada neden ısrar edilmiştir? Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu gecikme ile ilgili herhangi bir işlem yapmış mıdır?

 

Konuyla ilgili Sağlık bakanlığının ve aracı firmanın vereceği cevap beklenirken, CHP içinde Pekcan olayı gibi patlak vereceği iddia edildi. Bir çok kişi ise Türkiye’nin boşa atacak parası yok, Ülkemizin adını kullanarak aracı firmalar devletin kasasından para aklayamaz dediği öne sürüldü, CHP vekilleri Kaymen İlaç sanayi firmasının bedava olan aşıları 12 dolardan satmasını ise resmen alay ediyorlar, sağlık bakanı ise sesini çıkarmıyor dediği iddia edildi.

Konuyla ilgili ilerleyen günlerde bir soruşturma açılacak mı aracı firmanın sözleşme detayları neden gizleniyor soruları ise merakla cevap bekliyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Tarım ve Orman Bakanlığı, laktoz ve glüten içeren ürünler için harekete geçti artık uyarı yazılacak!

HIZLI YORUM YAP