Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk kuduz oldu! | Sağlık
DOLAR

32,5508$% -0.02

EURO

34,8963% 0.04

STERLİN

40,6399£% 0.15

GRAM ALTIN

2.431,88%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.084,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk kuduz oldu!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk kuduz oldu!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk kuduz oldu! Başıboş sokak köpeği saldırısı sonrasında iki çocuğun kuduz olduğu bildirildi, Çocuklar acil olarak Ankara’ya sevk edildi.

SON YILLARDA SOKAK KÖPEĞİ SALDIRISI ARTIŞTA

Özellikle son yıllarda artan Sokak köpeği saldırısının gündeme gelmesi ise Hükumet tarafından henüz net bir cevaba kavuşmadı. AK Parti ve MHP2nin konuyla ilgili açıklama yapması uzun zamandır bekleniyor.

Hayvan hakları savunucuları ise köpeklerin kontrol edilmesini istiyor. Köpeklerin neden saldırganlaştığı konusunda ise farklı görüşler mevcut.

Belediyelere ihbar edilen köpekler belirli zaman sonra yeden aynı bölgeye bırakılıyor. Zabıtalar ise konu hakkında yasa gereği ise çaresiz.

KÖPEKLERİN ISIRDIĞI ÇOCUKLAR KUDUZ OLDU

İlçenin Göldüzü köyünde yaşayan P.E. (10) ve M.E. (12), sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaralanan çocuklar, kaldırıldıkları Adilcevaz Onkoloji Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Ankara’da tedavi altına alınan çocuklardan M.E.’nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, P.E.’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

700 haneli olan ve yüzlerce öğrencisi bulunun ana yol üzerindeki köylerine başıboş köpeklerin sürekli bırakıldığını söyleyen Köy Muhtarı Halis Oruçlu, “Gerçekten bizim köyde oldukça başı boş sokak köpekleri var. Canımız fazla yanmadan devletimiz buna bir çare bulsun” diye konuştu.

Baykushaber.com / Sağlık

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

En İyi Leke Kremleri

HIZLI YORUM YAP