Bilim adamları, COVID-19'a Genetik Olarak Dirençli İnsanlar Olabilir | Sağlık
DOLAR

32,5716$% 0

EURO

34,9165% 0.07

STERLİN

40,6540£% 0.21

GRAM ALTIN

2.429,40%-0,01

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,05

a

Bilim adamları, COVID-19’a Genetik Olarak Dirençli İnsanlar Olabilir

İki insan genetik olarak birbiriyle en az yüzde 99,9 oranında özdeştir. Ama bizi özel yapan yüzde 0,1’lik bir oran.

Benzersiz bakış açımızdan HIV gibi hastalıklara karşı direncimize veya duyarlılığımıza kadar tüm farklılıklarımızı belirleyen şey budur . Genetik koddaki bazı küçük değişiklikler, yalnızca birey için değil, toplum için de inanılmaz derecede yardımcı olabilir.

Yararlı genetik farklılıkları taklit edebilen ilaçlar yaratmak mümkün olabileceğinden, bu özel genler (ve onlara sahip olan insanlar) hakkında ne kadar çok şey bilirsek o kadar iyi olur .

Bunu akılda tutarak, araştırmacılar dünyanın her yerinde SARS-CoV-2 virüsüne dirençli olabilecek insanları arıyorlar . Genleriniz, potansiyel olarak COVID-19’u tedavi etmenin anahtarlarını tutabilir .

Bir ekip, “SARS-CoV-2’nin küresel ölçekte naif bir popülasyona tanıtılması, asemptomatik enfeksiyonlardan yaşamı tehdit eden hastalıklara kadar, enfeksiyon seyrinde bireyler arasındaki dikkate değer klinik değişkenliğin bir başka göstergesini sağladı.” Atina Akademisi’nden immünolog Evangelos Andreakos liderliğindeki araştırmacılardan biri  yeni bir makalede yazıyor.

“Hayatı tehdit eden COVID-19’un patofizyolojisine ilişkin anlayışımız, hastalığın ilk tanımlandığı Aralık 2019’dan bu yana önemli ölçüde ilerledi, ancak SARS-CoV-2’ye karşı doğuştan gelen direncin insan genetik ve immünolojik temeli hakkında hala çok az şey biliyoruz.”

Bu doğuştan gelen direnç hakkında çok fazla bilgiye sahip olmasak da, bu var olmadığı anlamına gelmez. Araştırmacılar, bazen tüm hanelerin sadece bir eşin korunmasıyla enfekte olabileceğini, ancak birçok kez “ateş hattında” kaldıktan sonra bile insanların bir şekilde COVID’den kaçındığına dair başka raporlar olduğunu belirtiyorlar .

Ayrıca bu konuda şimdiden bazı ciddi araştırmalar yapıldı, ancak şu ana kadar sonuçlar sadece küçük farklılıklar ortaya çıkardı.

Örneğin, geçen yıl kan grubunun (özellikle O tipi kanın) ciddi SARS-CoV-2 enfeksiyonuna karşı hafif bir direnç gösterdiğini bildirmiştik . Daha sonra, ACE2 reseptörü  veya TMEM41B  gibi, koronavirüsün hücreye girmesi veya hücrenin içinde bir kez çoğalması için ihtiyaç duyduğu görünen proteinlere bakan başka çalışmalar da  yapıldı .  

Araştırmacılar, popülasyonda SARS-CoV-2’ye genetik olarak dirençli olabilecek bu gizli birkaç kişiyi ortaya çıkarmak için daha fazlasını yapmamız gerektiğini öne sürdüler. Ve nasıl olduğu hakkında bazı fikirleri var.

Ekip , “SARS-CoV-2 enfeksiyonuna doğal olarak dirençli olan bireyleri belirlemek, işe almak ve genetik olarak analiz etmek için bir strateji öneriyoruz” diye yazıyor.

“Önce semptomatik COVID-19’lu kişilerin enfekte olmayan hane halkı temaslarına odaklanıyoruz. Ardından, kişisel koruyucu ekipman olmadan günde en az 1 saat ve semptomların ilk 3-5 günü boyunca bir indeks vakaya maruz kalan bireyleri ele alıyoruz. indeks vakası.”

Bu daha sonra, maruziyetten dört hafta sonra negatif PCR testleri ve negatif kan çalışması ile kontrol edilir, özellikle kişinin geçmişte enfekte olmadığını doğrulamak için T hücreleri aranır.  

Bu size benziyorsa – iyi haber! Araştırmacılar hala araştırmaları için katılımcı arıyorlar.

Araştırmacılar, “Adanmış bir direnç çalışması grubuna dahil edilme kriterlerini karşılayan 400’den fazla kişiyi zaten kaydettik” diye yazdı.  

“Çalışma katılımcılarının işbirlikçi kayıtları devam ediyor ( buradaki bağlantı ) ve dünyanın her yerinden denekler memnuniyetle karşılanıyor.”

Aşılar, umut vaat eden ilaçlar ve virüs hakkında daha fazla anlayışla, hayatın – bazı yerlerde – biraz daha normal görünmeye başladığını görüyoruz.

Ancak COVID muhtemelen daha uzun bir süre bizimle olacak ve virüs tarafından korunmanın genetik bir yoluna sahip insanları bulmak, geri kalanımız için gerçek bir nimet olabilir – özellikle yeni, yüksek derecede öldürücü suşlar ortaya çıkarsa.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hipertansiyon diyeti: Tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürebilen 2p atıştırmalık

HIZLI YORUM YAP