Avrupa'da 230 çocuk hayatını kaybetti | Sağlık
DOLAR

32,5077$% -0.12

EURO

34,9369% 0.26

STERLİN

40,7077£% 0.3

GRAM ALTIN

2.440,78%0,74

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%0,15

a

Avrupa’da 230 çocuk hayatını kaybetti

Avrupa’ da 230 çocuk hayatını kaybetti

Avrupa’da korona virüs ile bağlantılı olduğu belirtilen hastalık nedeniyle 230 çocuğun hayatını kaybettiği raporlandı.

Avrupa’da yaşanan son günlerde bir çocuğu yaşamını yitirmesine sebep olan, ‘Kawasaki’ hastalığı korona paniğine bir yenisi daha eklendi. Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok ülkede baş gösteren “Kawasaki hastalığı”na neredeyse aynı belirtileri gösteren “bilinmeyen hastalık” olarak adlandırılan hastalık, Avrupa’da ölü çocuk sayısının arttığı söylendi.

Belçika’da bulunan HLN gazetesinin haberine göre,  Stockholm’da bulunan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) verilerine dayandırdı. BBC Türkçe’nin yayımladığına göre ECDC tarafından hazırlanan hastalık  raporunda, yıl başından bu zamana kadar Avrupa genelinde muhtemel 230 çocuğun, çok nadir görülen inflamatuar hastalık nedeniyle öldüğünü duyurdu.

KALP SORUNLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Genellikle ateş, karın ağrısı ve kalp sorunlarıyla kendini gösteren ve “Pediatrik multisistem inflamatuar sendromu” (PMIS) olarak adlandırılan hastalığın Kovid-19 ile ilişkisi henüz bulunamadı. Fakat ECDC’ye göre, iki hastalık arasındaki bağlantı bir bağlantı olduğu görünüyor. Merkez, Avrupa’daki hasta çocukların bazılarında Korona virüs testlerinin pozitif çıktığının altını çizdi.

PMIS sebebi ile geçen haftalarda İngiltere’de 14 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Birkaç gün geçtiğin’de bir vaka’da Fransa’nın Marsilya kentinde 9 yaşındaki bir çocuğunda görüldü ve bu yüzünden yaşamını yitirdi. ECDC, hem Kovid-19 hem de yeni hastalık için açıklamasında  çocuklara yönelik riskin çok minimize olduğunu vurguladı.

Alman virolog Christian Drosten, bu yeni görülen hastalığın nadiren görüldüğünü ve tedavi edilebilir olduğununun altını çizerek paniğe gerek olmadığını vurguladı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Koronavirüs 16 Mayıs güncel tablo

HIZLI YORUM YAP