9 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin gelişimi | Sağlık
DOLAR

32,3378$% 0.23

EURO

35,0927% -0.13

STERLİN

40,9697£% -0.19

GRAM ALTIN

2.308,61%1,38

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,17

a

9 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin gelişimi

İlk trimester’ın son ayı ile birlikte mide bulantısı, kabızlık, kusma, aşerme ya da tiksinme, koku hassasiyeti ya da hazımsızlık gibi durumlar en üst seviyeye çıkacaktır. Ancak bu geçici bir dönem ve minik bebeğiniz için biraz daha sabretmelisiniz. 9. Hafta gebelik dönemi itibariyle karnınız hafif bir şekilde öne doğru çıkabilir artık dar ve sizi sıkan kıyafetler yerine bol ve rahat hamilelik kıyafetleri giymelisiniz. Bebeğinizin gelişimi ve beden sağlığınız için dar kıyafetleri, topuklu ayakkabıları ve saç boyatma işlemlerini doğum sonrasına ertelemeniz gerekiyor.
Hamile olmadığınız zamanlara göre kan hacminiz nereyse %50 oranında arttı, bu sayede bebeğiniz gelişiyor ve kalbiniz daha hızlı çalışıyor.
Tüm hamilelik dönemi boyunca sauna, hamam ve sıcak duş yapmaktan kaçınmalısınız, sıcak ortamlar fetüs gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir, anne adayının zor nefes alması ya da çarpıntı yaşaması gibi durumlara sebep olabilir.

9 Haftalık Gebelik Döneminde Bebek Gelişimi

Hamileliğin ilk üç ayı bebeğin organlarının oluşması ve gelişmesi açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde yeni oluşmaya başlayan organların sağlığı için anne adayları alkol, sigara, çiğ ve işlenmiş et ürünlerinden uzak durmalıdır. 9. Haftalık hamilelik döneminde bebek gelişimi ise son hızla devam ediyor, işte gelişmeler:
• Bebeğiniz yaklaşık 2 cm boyutuna geldi ve yeşil zeytin tanesi kadar,
• El ve ayak parmaklarındaki perdeler gitti, artık onar tane parmağa sahip,
• Kol ve bacaklarını hareket ettirebilir veya kafasını oynatabilir ancak anne adayının hissetmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

8 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin Gelişimi

HIZLI YORUM YAP