8 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin Gelişimi | Sağlık
DOLAR

32,5620$% 0.14

EURO

34,8889% 0.63

STERLİN

40,5487£% 0.96

GRAM ALTIN

2.426,44%-0,24

ÇEYREK ALTIN

4.077,00%-1,24

a

8 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin Gelişimi: Anne adayları bu dönemde belinin kalınlaştığını hissedebilir, kıyafetler eski rahatlığında olmayabilir. Bebeğiniz hızlı bir şekilde büyürken bedeninizde buna uyum sağlıyor. Rahminiz günden güne büyümeye devam ediyor, rahminiz bir greyfurt büyüklüğüne ulaştı. Doğum aşamasına gelene kadar rahminiz normal büyüklüğünden neredeyse bin kat daha büyük olacak. Rahmin büyümesi ile birlikte idrar torbası sıkışabilir ve sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. 8. Hafta hamilelik dönemi ile anne adayları ikinci ayının son haftasına geldi ve önünde uzun ve güzel bir yolculuk var.
Karın ağrıları ya da ani sancı veya kramplar bu dönemin olmazsa olmaz eşlikçileridir ancak uzun süreli ağrılarda mutlaka doktora başvurulması gerekir.
Mide bulantıları, kusma ve iştah kaybı gibi problemler bu hafta da devam eder ancak hamileliğin ikinci tirimester’ı ile birlikte oldukça rahatlayacak ve bebeğinizin hareketlerini hissedeceksiniz.

8. Hafta Hamilelik Döneminde Bebeğin Gelişimi

Bebeğiniz bir ahududu büyüklüğüne ulaştı ve artık boyu milimetre ile değil santimetre ile ifade ediliyor. Şu an 1.4 cm uzunluğunda ve yenidoğan bir bebek görünümünü almaya başladı. 8. Hafta gebelik döneminde bebeğinizde yaşanan gelişmeler:
• El ve ayak parmakları birbirine bitişik ve perdeli,
• Kalbi dakikada 150 kez atıyor ancak dışardan normal yollarla duyulması imkansız,
• Kulakları, üst dudağı şekil almaya başladı,
• Göz kapakları oluştu ve çok yakında gelişimi tamamlanacak,
• Bacak ve kolları son şeklini almaya hazır ve büyümeye devam ediyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Depremde çadır satan Kızılay’dan ‘kana’ yüzde 100 zam! Bir torba kan fiyatı 980 TL’ye çıktı

HIZLI YORUM YAP