7 Hafta Gebelik Dönemi, Bebeğin Gelişimi | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

7 Hafta Gebelik Dönemi, Bebeğin Gelişimi

7 Hafta Gebelik Dönemi, Bebeğin Gelişimi annede meydana gelen değişimler oldukça yavaş ve siz söylemediğiniz sürece hamile olduğunuzu kimse anlayamaz. Kişiye göre değişen hamilelik süreçlerinde bazı anneler gün boyu mide bulantısı, halsizlik, iştah kaybı gibi durumlar yaşarken bazı anneler günlük işlerini eskisi gibi sürdürebilir. Kanlı akıntı ya da kanama veya aşırı ağrı haliniz olmadığı sürece endişe edilecek ve korkulacak bir durum yaşanmaz.


Erken hamilelik dönemleri genelde kabızlık, mide ekşimesi, yorgunluk, aşerme veya belirli yiyeceklere karşı tiksinti, koku hassasiyeti, hazımsızlık veya baş ağrısı gibi belirtileri ile devam eder. Ayrıca bu dönemde kısa aralıklarla tuvalete gitme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Sabah bulantıları da anne adaylarının zorlu dakikalar geçirmesine sebep olabilir ancak bebeğinizin sağlığı için tüm zorluklara katlanmaya değer.

7. Haftalık Hamilelik Döneminde Bebeğin Gelişimi

Bebeğiniz yaban mersini boyutuna geldi, hızla gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Dakikada yüz hücre üretimi ile beyni gelişiyor ve beyninin temel bölümleri oluştu. 7 Hafta gebelik döneminde bebeğinizin ağzı ve dili de şekilleniyor, böbrekleri idrar üretmek için gerekli hazırlıkları yapıyor. Gövdesinde kol ve bacaklar için çıkıntılar oluşmaya devam ediyor çok kısa bir süre içinde kolları ve bacaklar oluşacak. Bebeğiniz yaklaşık 12 mm boyuna geldi ancak hareketlerini hissetmek için bir süre daha beklemelisiniz. Hamile olduğunuzu sadece ultrasona girdiğiniz zaman hissedebilir ve minik bebeğinizin oluşumuna şahit olabilirsiniz. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Clineca’dan Scarlet X Tedavisi

HIZLI YORUM YAP