3 aylık köpek eğitimi | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

3 aylık köpek eğitimi

Tüm canlılar için olduğu gibi köpekler içinde erken dönemde eğitim verilmesi, eğitim sürecinin çok daha kolay olmasını sağlayacaktır. Hem köpeğiniz açısından hem de sizin açısından daha kolay geçen bir eğitim süreci ile köpeğinizin eğitimini tamamlayabilirsiniz. Bu noktada köpek eğitimi sadece tuvalet eğitimiyle sınırlı kalmayan bir yapıya sahiptir. Köpeklerde yavru oldukları dönemlerde başlayan eğitim sayesinde yaşam alanınızın kurallarına ve standartlarına uyum sağlayabilmesi açısından çok önemlidir. Yani aslında 3 aylık köpek eğitimi ile köpeğinize birlikte yaşayabilmeniz için gerekli olan alışkanlıkları kazandırırsınız. Dolayısıyla birlikte yaşamanızın hem onun açısından hem de sizin açınızdan bir sorun teşkil etmesinin önüne geçebilirsiniz.

Köpek eğitiminde komutun önemi

Henüz 3 aylıktan küçük olan köpekler için mutlaka tek bir otorite olması, durumu ve olayı anlamlandırabilmesi açısından çok önemlidir. Aksi halde kafasının karışmasına ve eğitimine engel oluşmasına neden olunabilir. Bununla birlikte 3 aylıktan büyük olan köpeklerde otoriteyi sağlayacak yani eğitimini temel alan konularda komut verecek kişi birden fazla olabilir. Çünkü artık denilenleri daha iyi ve daha başarılı bir şekilde kavrayabilir durumda bulunmaktadır. 3 aylık köpek eğitimi sürecinde öncelikle ona uygun olan koşulları sağlamalısınız. Beslenme, uyku ve tuvalet konusunda temel ihtiyaçlarını en konforlu şekilde karşılamalısınız. Daha sonra buna uygun şekilde hareket etmesini sağlayacak biçimde eylem ve komutlarda bulunmalısınız.

3 aylık köpek eğitiminde ödül ve ceza sistemi

Günümüzde 3 aylık köpek eğitimi konusunda ödül ve ceza sistemi oldukça etkili sonuçların alınmasına yardımcı olmaktadır. 3 aylık olan köpeklerde hem ödül hem de ceza uygulamasına geçiş yapılabilir. Bu kapsamda tam olarak sizin verdiğiniz komuta uygun olarak hareket etmesi durumunda ödüllendirmelisiniz. Aksi yöndeki eylemleri için ceza uygulamasınız. Ancak söz konusu ceza sisteminde kesinlikle köpeğinizle olan ilişkinizi zedeleyecek eylemlerden kaçınmalısınız. Yani yüksek sesli bağırma, fiziksel harekette bulunma gibi cezalardan muhakkak kaçınmalısınız. Zira bu tip eylemler köpeğinizin size olan güvenini zedeleyecek ve ilişkinizin onarılamayacak şekilde bozulmasına neden olacaktır. Böyle bir durumda eğitim için vereceğiniz komutlara uyum sağlamasını beklemeniz de mümkün olmayacaktır. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vegan Cilt Bakım Markaları

HIZLI YORUM YAP