10 haftalık gebelik belirtileri, Bebeğin gelişimi | Sağlık
DOLAR

32,3724$% 0.16

EURO

34,9785% -0.32

STERLİN

40,9584£% 0.16

GRAM ALTIN

2.323,98%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,14

a

10 haftalık gebelik belirtileri, Bebeğin gelişimi

10 haftalık gebelik, Bu haftaya kadar kilo almayan anne adayları bu dönem itibariyle kilo alabilir, şişkinlik ve ödem yaşayabilir. Anne adaylarının bu dönemde sık sık su içmesi ödem ve şişkinliği azaltırken anne ve bebek sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir. 10 Haftalık gebelik dönemi itibariyle şikayetleriniz yavaş yavaş azalmaya başlar ve kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.
Normal kiloda hamile kalan anne adayları doğuma kadar ortalama 12 – 17 kilo alabilir ancak kilolu ya da zayıf hamile kalanlar için bu miktar değişiklik gösterecektir. Eğer kilolu bir hamilelik geçiriyorsanız diyetisyen eşliğinde diyet ve beslenme programı oluşturabilirsiniz.
Ödemlerden dolayı vücut çok fazla su tutabilir ve bu durum göz tabakasının kalınlaşmasına neden olur, gözle görülür derecede fark edilebilir ve gözleriniz daha büyük gözükebilir. Doğumdan sonra bu durum geçecektir ve endişelenecek bir durum yaşanmaz.

10 Haftalık Gebelik Döneminde Bebek Gelişimi

Bu haftanın sonunda bebeğiniz fetal organ sistemlerinin gelişmesi için hazırlanacak artık embriyonik dönem sona ermek üzere ve fetal döneme gelindi. 10. Hafta gebelik döneminde bebeklerde yaşanan değişme ve gelişmeler:
• Bebeğiniz bir erik kadar oldu ve her hafta büyüyor,
• Vücudunda kıkırdak, kemik ve kas dokusu gelişmeye devam ediyor bu dönemde kalsiyum miktarını arttırmalı ve doğum yapana kadar devam etmelisiniz,
• Göz kapakları son halini almak üzere ve sürekli kapalı durumdadır ancak uyuyup uyanmaya devam ediyor,
• Dakikada iki yüz binden fazla nöron hücresi üretimi gerçekleşiyor ve bebeğinizin beyni ve kafası diğer organlara göre daha hızlı bir şekilde gelişiyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

9 Haftalık Gebelik Belirtileri, Bebeğin gelişimi

HIZLI YORUM YAP