Usta oyuncu Civan Canova hakka yürüdü... Son yolculuğuna uğurlanırken göz yaşları sel oldu | Magazin Haberleri
DOLAR

32,6008$% 0.38

EURO

34,7977% 0.16

STERLİN

40,5862£% -0.04

GRAM ALTIN

2.497,10%0,53

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,18

a

Usta oyuncu Civan Canova hakka yürüdü… Son yolculuğuna uğurlanırken göz yaşları sel oldu

‘Çiçek Taksi’, ‘Paramparça’, ‘Karadayı’ ve ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ gibi projelerde yer alan usta oyuncu Civan Canova, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 67 yaşında aramızdan ayrılan Canova’nın ölümü ise sanat camiasını yasa boğmuştu. Hayatını kaybeden oyuncu Civan Canova için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de tören düzenlendi. Zincirlikuyu’da kılınan cenaze namazı sonrası usta oyuncu gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Akciğer tedavisi gördüğü hastanede 20 Ağustos’ta hayatını kaybeden oyuncu Civan Canova için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de tören düzenlendi. Zincirlikuyu’da kılınan cenaze namazı sonrası usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı.

Oyuncu Ahmet Civan Canova (67) bir süredir akciğer tedavisi gördüğü hastanede 20 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Civan Canova için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne‘de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, Civan Canova’nın sevenleri ve yakınları katıldı.

Civan Canova’nın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Mecidiyeköy Büyüksahne’ye getirildi. Canova’nın hayat hikayesinin okunmasıyla başlayan törende, usta oyuncunun verdiği röportajlardan, tiyatro ve film sahnelerinden kısa kesitler gösterildi. Civan Canova için düzenlenen törene Nesrin Cavadzade, Uraz Kaygılaroğlu, Zafer Ergin’in yanı sıra sevenleri de hazır bulundu.

Törende Canova’nın dostları konuşma yaptı. 48 yıllık arkadaşı olduğunu dile getiren oyuncu Metin Belgin konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ardından Civan Canova için helallik alındı. Civan Canova’nın ailesinin ‘Kalbin kalbimizde, elin elimizde… Daima ve sonsuza kadar’ yazılı çelengi salona bulunan sevenlerini duygulandırdı.

DEMİRCAN, “ÇOK YÖNLÜ VE ÇOK YETEREKLİ BİR İNSANDI”
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Canova’nın kendinden sonraki kuşakları etkileyen bir sanatçı olduğunu belirterek, “Usta oyuncu seyirciyle arasındaki bağı her zaman sağlam tuttu. Seyirci tarafından çok sevilmiş, takdir görmüş, sayısız ödül kazanmış bir sanatçıydı. Ona veda ediyoruz. Çok yönlü ve çok yetenekli bir insandı. Çoğunluk onu tiyatro ve sinema oyuncusu olarak tanıyor olsa da aktörlüğünün yanında usta bir yazar, yönetmen ve ressamdı. Canova yaptığı her işe kendi ruhundan bir şeyler katmayı başarabilen bir yönü vardı” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gecelerde Demet Sabancı’nın kızı Pırıl Çetindoğan rüzgarı esti!

HIZLI YORUM YAP