Hüner Coşkuner Kimdir? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,4953$% -0.15

EURO

34,9959% 0.41

STERLİN

40,6942£% 0.27

GRAM ALTIN

2.434,68%0,49

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,10

a

Hüner Coşkuner Kimdir?

Her insanın farklı bir müzik zevki vardır. Bazı insanlar klasik Türk müziğinden hoşlanırlar. Söz konusu müzik türünün Türkiye’deki en iyi temsilcilerinden birisi Hüner Coşkuner olarak bilinir. Ancak, değerli sanatçımızı 4 Şubat 2021 tarihinde kaybettik. Coşkuner; arkasında son derece değerli eserler bırakarak aramızdan ayrıldı. Yazımız sayesinde Hüner Coşkuner’in hayatı hakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Hüner Coşkuner Ne Zaman Dünyaya Geldi?

1 Nisan 1963 tarihinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarından itibaren müzik ile ilgilendi. Bilhassa lise yıllarında kendisini müzik alanında geliştirmek adına her şeyi yaptı. Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne katılarak önemli bir birikim elde etmek adına çalışmalara başladı.

Hüner Coşkuner; sahne repertuarını genişletmek adına özel dersler almaya başladı. Feriha Tunceli başta olmak üzere Melahat Pars ve Kamuran Yarkın; Hüner Coşkuner’in ders aldığı isimler arasında bulunuyordu.

Hüner Coşkuner; iyi bir sanatçı olmak adına gereken her şeyi yaptı. Müzik kariyerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaya gayret etti. Yıllarca Lösemili Çocuklar Vakfı, Bedensel Engelliler ve daha birçok dernekte gönüllü olarak çalıştı. Hatta, söz konusu derneklere albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bağışlayarak kamuoyunun takdirini kazandı.

Hüner Coşkuner’in Müzik Hayatı Nasıldı?

Hüner Coşkuner; ilk albümünü 1987 yılında henüz 24 yaşındayken çıkardı. Söz konusu albümün ismi Doğuş idi. Bu albümden yalnızca iki yıl sonra Sakın Dönme Geriye isimli ikinci albümünü çıkardı. Bu albüm; birçok müzik otoritesine göre Hüner Coşkuner’in müzik kariyerindeki en başarılı albümdür.

Hüner Coşkuner; 1990’lı yıllarda ciddi bir popülerlik elde etti. Neredeyse her yıl bir albüm çıkarttı. 90’ların müzik dünyasına damga vuran isimlerden birisi oldu. 2000’li yıllara geldiğimizde arkasında dopdolu bir müzik kariyerinin olduğunu fark eden Coşkuner; Klasikler 2 isimli albümüyle de ciddi satış rakamlarına erişti. 2002, 2005, 2007 ve 2009 yıllarında albüm çıkarttı.

Hüner Coşkuner; 2010’lu yıllarla beraber müzik dünyasında daha az yer almaya başladı. Kendisi hakkında köşesine çekildi yorumları yapılıyordu. 2011, 2013 ve 2015 yıllarında birer albüm daha çıkarttıktan sonra müziğe ara verdi.

Hüner Coşkuner Ne Zaman Hayatını Kaybetti?

Başarılı sanatçı; uzun süreden bu yana amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu. 4 Şubat 2021 tarihinde kemik iliği kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Arkasında sayısız şarkı bırakarak bu dünyadan göçüp gitti. Şarkıları halen daha çok fazla dinleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İrem Derici Kimdir?

HIZLI YORUM YAP