Cüneyt Arkın öldü mü, Hastalığı neydi? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,5736$% 0.09

EURO

34,9441% 0.19

STERLİN

40,6682£% 0.15

GRAM ALTIN

2.424,78%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Cüneyt Arkın öldü mü, Hastalığı neydi?

Cüneyt Arkın öldü mü, Hastalığı neydi? Türk sineme tarihinin en önemli oyuncularından olan ve çektiği filmler ile milyonlarca izlenen ünlü oyuncu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti.

Hastalığı neydi?

Ünlü oyuncunun kalbinin durduğu ve tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği hastaneden açıklandı.

7’den 77’ye herkes ona hayrandı

Filmlerde kendisini sevdiren ve hayat dolu bakışı ile gençlere ve kendi yaşıtlarına örnek olan isimlerden olan ünlü oyuncunun ölüm haberi herkesi yasa boğdu.

Sosyal medyanın gündemine oturan ölüm haberi sonrasında bir çok kişinin Cüneyt Arkının cenazesine katılacağı bildiriliyor.

İLK FİLM ‘GURBET KUŞLARI’

Askerlik bitince, 1964’te Halit Refiğ’in “Gurbet kuşları” filmiyle sinemaya adım attı.

1964 yılında oynadığı “Gurbet Kuşları” filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın’ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ’in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul’a gelen Medrano Sirki’nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini “Malkoçoğlu” ve “Battalgazi” serilerinde beyaz perdeye aktararak Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın’ın kariyerinde özel bir yer kaplar.

İLK MESLEĞİ DOKTORLUK

Sanatçı, sırasıyla Eskişehir Necatibey İlkokulu, Eskişehir Ortaokulu ve Eskişehir Atatürk Lisesini bitirdi. Ardından İstanbul’a gelen sanatçı, 1962’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda, çeşitli dergilerde şiir ve hikaye denemeleri yayınlandı. Askerliğini Eskişehir’de yedek subay olarak yapan Arkın, vatani görevinin ardından bir dönem Adana ve civarında doktorluk yaptı.

CÜNEYT ARKIN HAKKINDA

Yeşilçam’a damga vuran usta oyuncu Cüneyt Arkın, oyunculuk yaşamında 300’ü aşkın filmde başrol aldı.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Hacı Yakup ile Halise Cüreklibatır çiftinin çocuğu olarak, 8 Eylül 1937’de Eskişehir’in Karaçay köyünde dünyaya geldi.

Cüneyt Arkının vasiyeti

Ünlü oyuncunun Atlara olan düşkünlüğü bilinen Cüneyt Arkın, katıldığı bir programda vasiyetini açıklamıştı. Usta sanatçı, “Atım Hasretim’in yanına gömülmek istemiştim. Ama sonra çok yanlış anlaşılır diye korktum. Beni ‘Anne babamın yanına gömün’ dedim” şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Chloe Loughnan yeni sevgilisiyle öpüştüğü anları paylaştı, Serdar Ortaç’ın eski eşi

HIZLI YORUM YAP