Burak Deniz Kimdir? | Magazin Haberleri
DOLAR

32,5891$% 0.08

EURO

35,0312% 0.47

STERLİN

40,7281£% 0.26

GRAM ALTIN

2.425,61%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%0,12

a

Burak Deniz Kimdir?

Türk sinemasında her dönem yakışıklı bir aktörün olduğunu söyleyebiliriz. Jön olarak bilinen aktörlerin yeni temsilcilerinden birisi de Burak Deniz! Yazımız sayesinde dizilerin aranan ismi olarak tanınan Burak Deniz hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

Burak Deniz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Düzgün fiziğinin yanı sıra yakışıklılığı ile de dikkat çeken Burak Deniz; 17 Şubat 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Çocukluk ve gençlik yıllarının bir kısmı İzmit’te geçmiştir. 50. Yıl İlköğretim Okulu’nun ardından İzmit Gazi Lisesi’ni bitirmiştir. Liseden 2009 yılında mezun olmuştur. Burak Deniz; vermiş olduğu röportajlarında okulda başarılı bir öğrenci olmadığını söylemiştir. Ancak, yine de lisenin ardından girmiş olduğu üniversite sınavlarında başarılı olmuştur. Çanakkale Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü kazanmıştır.

Burak Deniz; çocukluk yıllarından itibaren oyuncu olmayı kafasına koymuştu. Henüz lisedeyken oyunculuk atölyesine katılmıştır. Burada cast direktörü sahibi Gökçe Doruk Erten tarafından keşfedilmiştir. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul’a taşınmıştır. Çeşitli dizilerde rol alarak adından bahsettirmeye başlamıştır.

Burak Deniz Hangi Dizilerde Oynadı?

1991 doğumlu oyuncu; ilk olarak Kolej Günlüğü isimli dizide kendisine yer buldu. Bu dizide Onur karakterini canlandırdı. Ardından, 2012 yılında ekranlara gelen Sultan dizisinde rol aldı. Bir dönemin çok izlenen dizisi olarak bilinen Kaçak’ta da rol alarak popülerliğini arttırdı. Başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın olduğu Medcezir dizisinde Aras karakterini canlandırdı.

Burak Deniz’in tanınmasını sağlayan dizi ise hiç şüphesiz Tatlı Küçük Yalancılar oldu. 2015 yılının yaz döneminde ekranlara gelen bu dizide Toprak Kaynak rolüyle yer aldı. Bu dizi kısa sürse de Burak Deniz’in önünün açılmasını sağladı. 2016 yılında ekranlara gelen Gecenin Kraliçesi isimli dizide Mert karakterine hayat verdi.

2010’lu yılların ikinci yarısı Burak Deniz için güzel geçti. İlk olarak, Aşk Laftan Anlamaz dizisinin kadrosunda yer aldı. Bu dizide Murat Sarsılmaz karakterini canlandırdı. İlk başrol deneyimi olmasından dolayı son derece önemli bir projeydi. Burak Deniz; 2017 ila 2019 yılları arasında yayınlanan Bizim Hikaye isimli dizide başrollerden birisi idi. Bu dizideki performansıyla göz doldurdu.

Burak Deniz; son olarak 2021 yılında ekranlara gelmeye başlayan Maraşlı dizisinin kadrosunda yer aldı. Celal Kün karakterini canlandırdığı bu dizideki performansı da çok sevildi. Burak Deniz; çeşitli filmlerde ve internet projelerinde de kendisine yer buldu. 1.85 boyundaki yakışıklı oyuncu sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Bilhassa Instagram’daki paylaşımları ile beğeni topluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Acun Ilıcalı Kimdir?

HIZLI YORUM YAP