Yılmaz Özdil'in 6 milyon dolarlık villası, Parsel parsel skandalına döndü | GÜNDEM
DOLAR

32,3694$% 0.13

EURO

35,3568% 0.12

STERLİN

41,5425£% 0.71

GRAM ALTIN

2.323,08%0,19

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Yılmaz Özdil’in 6 milyon dolarlık villası, Parsel parsel skandalına döndü

Yılmaz Özdil’in 6 milyon dolarlık villası, Parsel parsel skandalına döndü

Yılmaz Özdil’in 6 milyon dolarlık villa skandalı devam ediyor

Sözcü gazetesi yazarların’dan olan Yılmaz Özdil Bodrum’da bulunan Villası hakkın da gündeme bomba gibi düşen bilgiler orta’ya çıkıyor.

Yılmaz Özdil’in Bitez sahilinde bulunan  bir şirketten eşi Hülya Özdil adına satın alığı bilinen  arsanın “ticari alan” statüsünde olmasına rağmen üzerine ofis planı yaptırmış fakat ofis yerine villa yaptırdığı ortaya çıkması ile birlikte, kaçak bölümleri ile ilgili de geçtiğimiz yıl imar affına başvurduğu rapor edildi.

Yılmaz Özdil’in villasında bulunan usulsüzlükleri daha önce gündeme getiren gazeteci Mustafa Gündoğ önemli açıklamalarını sizlere ile paylaşıyoruz.

Mustafa Gündoğ Açıklaması

Ben Bodrum’da yaşıyorum hem yerel gazetecilik hem de emlak danışmanlığı işi ile uğraşıyorum. Asıl mesleğim inşaat teknisyenliğidir. 35 yıldır buradayım. Geçtiğimiz yıllarda Bitez’de bulunan X Sitesi ile ilgili de çok sayıda yazım mevcut. Sitenin olduğu alanda Yılmaz Özdil’in de bir arazi aldığını öğrendim. Zaten Özdil ailesi de Bodrum’da sıklıkla uğruyordu. Yer alınan parselin ticaret alanı olduğunu bildiğimden nasıl aldığını ve neler yapıldığını araştırmaya başladım.

“BU ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA”

Bu Araştırmalar neticesin de Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına 2017 yılında Bitez sahilde 558 metrekarelik bir yer aldığını, üzerinde devam eden yarım bir inşaat olduğunu tespit ettim. İmar planlarında “TİCARİ ALAN” olan bu yapıyı Yılmaz Özdil ailesinin alıp sonra’dan villaya çevirdiğini tespit ettim.

TİCARİ ALANA DA VİLLA KONUT

Normal Şartlar da burası “ticari alan”  olduğu için villa yapmak imkan dahilinde değildi. Planda iki ayrı bağımsız bölüm ve ofis var gibi gösterilen yapılar aslını göstermemek ile birlikte . Özdil ailesi tarafından filiyatta birleştirilerek bir villa olarak kullandığı ortaya çıktı. Hatta plan dışında da bodrum kat inşa edildi. Resmi kayıtlara göre yapı izin belgesi 10 Ağustos 2017’de alınmıştı.

İMAR AFFINDAN’DA  YARARLANMIŞ

Hülya Özdil’in imar affından yararlanarak üzere başvuru yaptığını öğrendim. Resmi olarakta teyit ettim. Resmi Kayıtlara da bakıldığın da  zaten Hülya Özdil hanım efendi adına başvuru yapıldığı öğrenilecektir. İmar barışı ile villanın ticari alan olan kullanım özelliği konuta olarak değiştirilmiştir.

Yılmaz Özdil konu hakkında şuan için açıklma da bulunmaz iken Mustafa Gündoğan Başkan Erdoğan’ın eski özel kalem müdürülüğü görevin de bulundu.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

COVİD-19 AŞI TARTIŞMASI

HIZLI YORUM YAP