Yılmaz Özdil'e Kaçak Yapı Yıkım Tebligatı Gönderildi | GÜNDEM
DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8004% 0.18

STERLİN

40,6563£% 0.13

GRAM ALTIN

2.504,97%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%0,48

a

Yılmaz Özdil’e Kaçak Yapı Yıkım Tebligatı Gönderildi

Yılmaz Özdil’e Kaçak Yapı Yıkım Tebligat’ı Gönderildi

Sözcü gazetesi yazarı ,Yılmaz Özdil kaçak villa yaptığı iddialarının sonuna gelindi.

Bodrum ‘da yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017’de X bir  firmadan 4,6 milyon liraya kaçak villa satın aldığı iddia edildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti.

Özdilin aldığı bu yapının değeri Mayıs 2017’de 4,6 milyon lira olarak firma tarafından belirlendi. (Şuan Yıl 2020 )

Yapı, yürürlükteki imar planında, ‘ticaret alanı’ sınırları içinde yer alıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ‘iş yeri-osfi olmak şartı ile iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare’ olarak, üzere yapı ruhsatı tanzim (düzenleme) ederek, bir süre sonra söz konusu olan yapıya kullanım izin belgesi verdi.

İmar planlarında ticari alan olan yapıyı, Özdil ailesi ortalama izin verilen alanın ortamam 1,4 katı büyülderek villaya çevirdi iddiaları ortaya çıktı. Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvurdu.

Fakat Bodrum Belediyesi’nin belirlediği imar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.

YIKILMASI İÇİN TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Bu büyük skandal oluşturan haberin ardından . Bu imara uymayan yapıların belirlenmesi ile birlikte dosya oluşturulup, Çevreve Şehircilik bakanlığına tebliğ edildiği öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak yapıları yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne gönderildi. Belediye de söz konusu kaçak yapıların 13 Mayıs’a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi. Bu tarihe kadar yıkım işlemleri yapılmazsa, yıkımı Yılmaz Özdil’in bu konuda ben belediyeme güvenirim dediği belediye ekipleri tarafından yapılacak. Belediyenin de yapmaması halinde yıkımın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kesin olarak gerçekleştireceği duyruldu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İmar Barışı’ndan yararlanıp. Yararlandık’tan sonra da kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı iddia edilen Özdil’in eşi hakkında ‘yalan beyanda bulunduğu’ gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağı raporlandı.

 

Yılmaz Özdil eğer bir kaçak yapı var ise bu yapı yıkılır. Biz karar alıcılara güveniyoruz açıklamasında bulunmuştu. Yılmaz Özdil’in cevabı bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selçuk Bayraktar isyan etti

HIZLI YORUM YAP