Vatandaşı isyan ettiren İGDAŞ'ın paraları nereye gitti ? | GÜNDEM
DOLAR

32,5750$% 0.1

EURO

35,0314% 0.48

STERLİN

40,6500£% 0.12

GRAM ALTIN

2.421,11%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,05

a

Vatandaşı isyan ettiren İGDAŞ’ın paraları nereye gitti ?

Vatandaşı isyan ettiren İGDAŞ’ın paraları nereye gitti ?

Koronavirüs nedeniyle karantina bölgelerinde doğalgaz sayaçlarının ölçülmemesi kararının ardından faturalar diğer  ayların ortalamasının alınması kararı alınmıştı fakat İstanbul’da oturan vatandaşların Nisan ve Mayıs aylarında gelen faturaları tepkiye neden oldu.

Binlerce kişi tepkisi sosyal medya’ya da yansıdı , karantina bölgesinde olmadıkları halde İstanbul’da faturaların neden okunmadığını sormaya başladı.

EPDK KONUYA EL ATTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İstanbul’da oturan vatandaşların büyük bir kısmının  şikayetleri üzerine inceleme başlattı ve İstanbul’da yaşan vatandaşlara çağrıda bulundu “O faturaları ödemek zorunda değilsiniz” dedi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz İGDAŞ’a mevzuata aykırı fatura düzenlemesiyle soruşturma başlatıldığını da geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Enerji Piyasası Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “İGDAŞ’ın kendilerini hiçbir şekilde bilgilendirmediğini altını çizerek, “Vatandaşımız EPDK’nın haklarını koruduğunu bilmeliler. Vatandaşımızı üzeni biz misliyle üzeriz” ifadelerini kullandı.

İGDAŞ, TELE-1 VE KRT TV’NİN SPONSOR OLUNMUŞ

Vatandaşa kanunen 1 aylık fatura kesmesi gereken yerde 45 gün ile 75 gün arasında fatura kesmiş, kullanılmamış gazın da parasını bu şekilde tahsil etmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki İGDAŞ, son dönemde eleştiri odak noktası  olurmuşken şaşırtıcı bir bildi daha kamuoyunda duyuldu.

İGDAŞ’ın muhalif olan televizyon kanallarına  mali destek verdiği ortaya çıktı. İGDAŞ’ın Ekrem İmamoğlu başkanlığa geldikten bir süre sonra TELE-1 ve KRT TV sponsorluk anlaşması yaptığı ortaya çıktı.

İGDAŞ’A NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI 

Abonelerin 30 günlük faturasını kesme hakkın’a sahip olan fakat, 50 güne kadar çıkaran İGDAŞ’ın aynı zamanda yüksek oranda fatura kestiği de iddialar arasında yer aldı. İGDAŞ’ın sisteminde 211 TL görünen tüketim (Harcama) bedelinin faturaya 404.70 TL olarak yansıtıldığı söylendi. Kurumun resmi İnternet sitesinde kullanılan doğal gaz  metreküpünün, vatandaşlara gönderilen faturadaki metreküple farklı olduğu yönünde suçlamalar da dile getirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süleyman Soylu, Namaz Dağ Üs Bölgesi’nde askerlerle iftar yaptı oruç açtı

HIZLI YORUM YAP