Vali Mahmut Demirtaş'ın Ödül verdiği Polis Cumhur Acarca uyuşturucu operasyonunda yakalandı | GÜNDEM
DOLAR

32,3807$% 0.19

EURO

35,0661% -0.1

STERLİN

41,0811£% 0.39

GRAM ALTIN

2.324,97%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Vali Mahmut Demirtaş’ın Ödül verdiği Polis Cumhur Acarca uyuşturucu operasyonunda yakalandı

Vali Mahmut Demirtaş’ın Ödül verdiği Polis Cumhur Acarca uyuşturucu operasyonunda yakalandı

Vali Mahmut Demirtaş’ın Ödül verdiği Polis Cumhur Acarca uyuşturucu operasyonunda yakalandı, Polislerin uyuşturucu operasyonu devam ederken, gündeme bir çok kişiyi şok eden bir haber servis edildi. Adana valisi Mahmut Demirtaş’ın Uyuşturucu operasyonunda ödül verdiği polis memurunun, aynı şekilde uyuşturucu operasyonunda yakalandığı bildirildi.

2019 yılında dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın uyuşturucu operasyonu nedeniyle başarı ödülü verdiği polis memuru Cumhur Acarca uyuşturucu operasyonunda yakalandı. Kaçmak isterken 3 meslektaşını yaralayan Acarca ile beraberindeki eşi Nurcan Acarca, ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucu, dün akşam Ereğli yolundan Adana’nın merkez Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cumhur Acarca yönetimindeki 07 MSP 74 plakalı otomobil durduruldu. Kimlik kontrolü sırasında polis memuru Cumhur Acarca, uygulama noktasından polis memuru Yasin Noyan’a çarparak kaçtı.

Polislerin takip ettiği Acarca, Ereğli- Adana karayolunda bir başka araca çarptı. Hasarlı kazanın ardından Cumhur Acarca ile beraberindeki eşi Nurcan Acarca, gözaltına alınmak istendi. Ancak Cumhur Acarca, görevli polislere direnince arbede yaşandı. Acarca, güçlükle etkisiz hale getirilirken arbede sırasında polis Süleyman Şimşek’in sağ el parmağı kırıldı, polis memuru Ömer Canlı ise beline aldığı darbe sonucu yaralandı.

Şüphelinin otomobilinde yapılan aramada ise 48 parça halinde 24 kilo 600 gram eroin ve 2 tabanca ele geçirildi. Yaralanan 3 polis memuru ise götürüldüğü hastanelerde tedaviye alındı. Durumları iyi olan polis memurları, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli Cumhur Acarca ile eşi  Nurcan Acarca, sorguya alındı. Polis ile eşi ifadelerinin ardından ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak‘ suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

ÖDÜLLÜ POLİS

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Cumhur Acarca, 20 Mart 2019’da uyuşturucu hap sevkiyatı yapıldığı ihbarı üzerine Sarıçam ilçesi Kozan Bulvarı üzerinde bir otomobili takibe aldı. Cumhur Acarca ile ekip  arkadaşı polis memuru İ.Y., aracın önünü kavşakta kesti. 2 polis, şüphelilerin araçtan inmesini istedi.

Yakalanmamak için geri manevra yapan şüphelilerin otomobili, başka bir araca çarptı. Polislerden İ.Y. aracın üzerine atlayıp, sunrooftan tutunarak, yaklaşık 100 metre gitti. Diğer polis Cumhur Acarca ise otomobilin arkasından ateş açarak, lastikleri patlattı. Şüpheliler kaçamayacaklarını anlayınca, otomobilden inip koşmaya başladı. Otomatik vites olan araç ise sürücüsüz olarak harekete devam etti. Bir süre ilerleyen araç, kaldırıma çarparak durdu. Yaşanan takibin ardından gözaltına alınan araç sürücü İdris Y. (33), tutuklandı. Beraberinde bulunan Şiyar K. (24) ile bu kişilere yardım eden Sinan Y (26) ise serbest bırakıldı.

POLİSLERE BAŞARI BELGESİ

Polis memurları Cumhur Acarca ve İ.Y.’yi ise bu olaydan sonra şu an Mardin Valisi olan Adana Valisi Mahmut Demirtaş makamında kabul etti. Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Vali Demirtaş, Cumhur Acarca ile İ.Y.’ye ‘Başarı Belgesi‘ verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rüyada Yarasa Görmek Ne Anlama Gelir?

HIZLI YORUM YAP