Ukraynalı kardeşler Vitali Klitschko ve Wladimir Klitschko Rus birlikleriyle savaşmaya hazır | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Ukraynalı kardeşler Vitali Klitschko ve Wladimir Klitschko Rus birlikleriyle savaşmaya hazır

Ukraynalı kardeşler Vitali Klitschko ve Wladimir Klitschko Rus birlikleriyle savaşmaya hazır

Ukraynalı kardeşler Vitali Klitschko ve Wladimir Klitschko Rus birlikleriyle savaşmaya hazır.. Dünya gündemine bomba gibi düşen savaş sonrası Ukraynalılar ülkelerini savunmak için ülkelerinde kalıyor! Zalim Putin ‘e asla boyun eğmeyeceklerini bildirdiler..

DESTAN YAZIYORLAR!

Her ikisi de yumuşak ayak hareketleri ve sert vuruşlarıyla tanınan birkaç dünya ağır sıklet boks şampiyonluğu kazandı. Ringde hiç bir yere nakavt olmadı. Diğeri on yıl boyunca yenilmedi.

Şimdi, Hall of Fame boks kariyerlerinden sonra, Vitali Klitschko ve Wladimir Klitschko, Ukrayna’nın Rusya’nın işgaline karşı verdiği mücadelede birleşmiş olarak yeniden dünya sahnesindeler.

Kendi ülkelerine yönelik saldırının başlamasından bu yana her ikisi de, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaklaşırken Rus ordusuna karşı savunmak için silaha sarılmayı planladıklarını söyledi.

Cuma günü, gönüllü savaşçılar Kiev sokaklarında devriye gezdi. Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Ukraynalıları ayağa kalkıp ülkelerini savunmaya çağırdı. Mesaj, Rus hava saldırıları başkenti bombalamaya başladığında geldi.

Zelensky, “Ordumuz burada, memurlarımız burada bağımsızlığımızı ve devletimizi savunuyorlar ve biz de öyle kalmasını istiyoruz” dedi.

Cuma gününün büyük bölümünde, askeri silahlar almak için sıraya giren Ukraynalıların üzücü görüntüleri ve Molotof kokteylleri yapan sakinlerin görüntüleri sosyal medyayı doldurdu.

2013 yılında bokstan emekli olduğundan beri Kiev belediye başkanı olarak görev yapan 50 yaşındaki Vitali Klitschko, ITV’nin “Günaydın Britanya” programına verdiği bir röportajda kalıp savaşacağını söyledi.

“Başka seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım. Ben savaşacağım,” dedi. “Bu zaten kanlı bir savaş.”

Geçen ay 45 yaşındaki Wladimir Klitschko, Ukrayna’nın Kiev’deki yedek kuvvetlerine katıldı.

Wladimir Perşembe günü LinkedIn’de, “Şimdi, Rusya Devlet Başkanı [Vladimir Putin] savaş retoriği kullanıyor … Ukrayna devletini ve halkının egemenliğini yok etmek istediğini açıkça ortaya koyuyor” dedi. “Kelimeleri füzeler ve tanklar takip ediyor. Yıkım ve ölüm üzerimize geliyor. … Var gücümüzle kendimizi savunacağız, özgürlük ve demokrasi için savaşacağız.”

Kardeşler sık ​​sık siyaset hakkında alenen konuştular. Vitali Klitschko, üç farklı yılda ağır sıklet şampiyonu olduktan sonra resmi boks emekliliğinden önce bile, Kiev’deki belediye seçimlerini kaybetmesine rağmen siyasi emelleri vardı.

6 fit-7 ve 250 poundda, Vitali, 41 nakavt içeren 45-2’lik bir boks rekoru ile 2014 Kiev belediye başkanlığı yarışmasını kazandı ve o zamandan beri bu pozisyonda görev yapıyor. Aynı yıl, Rusya doğu Ukrayna’yı işgal etti ve Kırım’ı ilhak etti.

O zamanlar, Ukrayna’nın Rusya’dan uzaklaşmasının ve Avrupa Birliği ve NATO ile daha güçlü ilişkiler kurmasının sadık bir destekçisi oldu. Putin’i de yıllardır eleştiriyor.

Vitali Klitschko geçen ay İngiltere’de Channel 4 News’e verdiği demeçte, “Doğudaki komşumuz Avrupa ailesinin bir parçası olma kararımızdan memnun değil” dedi. “SSCB’ye dönmek istemiyoruz. SSCB’deydik ve geleceğimizi bir Avrupa ailesinin parçası olarak görüyoruz. Bay Putin aynı fikirde değil. Sovyetler Birliği’ni yeniden inşa etme fikirleri var ama biz SSCB’ye dönmek istemiyoruz. Geleceğimizi özgür bir demokrasi olarak görüyoruz.”

Klitschko kardeşlerin şirketi K2 Promosyonları’nın başındaki Tom Loeffler, Perşembe günü Wladimir ile konuştuğunu söyledi. Loeffler, 2017’de 64-5 profesyonel rekoruyla emekli olan eski savaşçının Kiev’de çömeldiğini ve Rus güçlerinin işgaline direnmeye hazır olduğunu söyledi.

Los Angeles merkezli Loeffler, “Çaresiz hissediyorum” dedi. “Avrupa’da tekrar savaş göreceğimizi kim düşünebilirdi? Bu hiçbirimizin beklemediği bir şey.”

Loeffler, her iki adamla da iletişim halinde kalabildiğini söyledi.

“Hepimiz bunu atlatmaları için dua ediyoruz” dedi. Hepimiz Ukrayna’nın yanında olmalıyız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’yı onlarca kez ziyaret eden Loeffler, hepsinin Los Angeles’ta paylaştığı güzel zamanları düşündüğünü söyledi.

Vitali Klitschko’nun tüm çocukları Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde nasıl doğdu? Venice Sahili boyunca koşarak nasıl antrenman yapacaklardı. Staples Center’da Vitali ve Lennox Lewis arasındaki 2003 ağır siklet savaşı. Lewis, Vitali’nin gözü devam edemeyecek kadar ciddi şekilde hasar gördükten sonra kazandı. Öyle olsa bile, dövüş durdurulduğunda, Vitali hakimlerin puan kartlarında kazanıyordu.

Şimdi Loeffler, ABD’nin Ukrayna halkını desteklemek için daha fazlasını yapmasını istediğini söyledi.

Yaptırımlar daha sert olmalı” dedi. “Dünya izliyor ve biz yardım etmeliyiz.”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şule Özülkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Doğum Gününü Kutladı

HIZLI YORUM YAP