Türkiye'nin hedefi V modeli ! Bayramda kısıtlama | GÜNDEM
DOLAR

32,6043$% 0.25

EURO

34,7858% 0.28

STERLİN

40,2677£% 0.22

GRAM ALTIN

2.419,10%-0,55

ÇEYREK ALTIN

4.111,00%0,00

a

Türkiye’nin hedefi V modeli ! Bayramda kısıtlama

Türkiye’nin hedefi V modeli ! Bayramda kısıtlama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a MYK toplantısında bilgi veren kurmayları, yapılan araştırmalarda, vatandaşın da bayramda sokağa çıkma yasağını desteklediğini söylediler. Bilim Kurulu’nun da  tavsiyeleri aynı yönde dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması gelmesi bekleniyor.

Ak Parti’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında,Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemi de normalleşme sürecine ile ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. CumhurBaşkanı Kurmayları, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını doğru bulduğunu Başkan Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri de önemli olduğunu belirten kurmaylar  23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasının olabileceğinin sinyalini verdi.

TÜRKİYE’NİN HEDEFİ V MODELİ

Ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiği bu toplantıda covid-19 sürecinde diğer ülkeler ve Türkiye’nin durumu masaya yatırıldı. Toplantıda L, U, V değerleri göz önünde alınarak Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin U, Almanya’nın ise V seviyesinde olduğu değerlendirilerek, Türkiye’nin korona sürecinde  büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği söyledi. Üretim ve turizmin bu süreçte çok önemli olduğu ve her konuda hassas olduğunu duyurdu.

V MODELİ NEDİR?

Krizlerin ardından ekonomideki düzelme modellerinin harflerle kategorileştiriliyor. V tipi düzelme, bu modeller içinde en hızlı düzenlemeyi gösteriyor ve hızlı bir düşüşün ardından hızlı bir yükseliş anlamına geliyor. U tipi düzelme modeli ise iyileşme sürecinin daha yavaş ve kademeli olmasını anlamına geliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur Yavaş’ın başlattığı kampanyaya büyük destek geldi

HIZLI YORUM YAP