Categories: DÜNYAGÜNDEM

Türkiye’nin Azerbaycan tezkeresine Rusya’dan cevap

 

Sivil katili Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan’ın ezici ve vurucu gücü ile işgal edilen toprakları geri almasının ardından bölgede huzurun tekrar tesis edilmesi adına Rusya ve Türkiye’nin garantörlüğünde yapılan anlaşma gereği Türkiye’nin bölgeye asker göndermesi hakkında Rusya’dan açıklama geldi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin TBMM Başkanlığı’na sunulan tezkerenin Türkiye’nin kendi iç prosedürü olduğunu ifade etti.

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan mutabakat sonucu, ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarında bir ortak merkez oluşturulması için asker gönderme tezkeresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla TBMM’ye gönderilmesine Rusya’dan cevap geldi.

Anlaşma sonrası ortaya çıkan Dağlık Karabağ haritası“TÜRK ASKERİNİN BÖLGEYE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bölgeye asker gönderilmesi konusunun Türkiye’nin kendi içişleri olduğunu vurgulayarak, “Azerbaycan topraklarında da bir gözlem merkezi olacak, oraya Türk askerlerinin gönderilmesi gerekiyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç mevzuatınca öngörülen iç prosedürlerin uygulanması durumu” ifadelerini kullandı.

“RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İKİLİ ANLAŞMANIN BİR ÜRÜNÜ”

Peskov ayrıca, “Azerbaycan’da ortak bir gözlem merkezi kurulmasına ilişkin anlaşmalara gelince, bu da Rusya ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmanın bir ürünü” dedi.

ÇEPNİ

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

2 hafta ago