Terörist Karayılan’dan ‘ateşkes teklifi’ iddiası: “Erdoğan’dan mesaj geldi” heyet gönderdi dedi! | GÜNDEM
DOLAR

32,3326$% 0.25

EURO

35,0475% -0.23

STERLİN

40,8512£% -0.4

GRAM ALTIN

2.283,89%0,29

ÇEYREK ALTIN

3.964,00%-0,48

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Terörist Karayılan’dan ‘ateşkes teklifi’ iddiası: “Erdoğan’dan mesaj geldi” heyet gönderdi dedi!

Terörist Karayılan’dan ‘ateşkes teklifi’ iddiası: “Erdoğan’dan mesaj geldi” heyet gönderdi dedi!

Terörist Hain bebek katili Karayılan’dan ‘ateşkes teklifi’ iddiası: “Erdoğan’dan mesaj geldi” heyet gönderdi dedi! Sosyal medya üzerinde konuşması ve belirtilerinin yayınlanması sonrası siyasi arena tekrardan hareket kazandı.

Seçmen ise PKK ile yeniden anlaşmanın olmaması gerektiğini belirtirken Cumhurbaşkanı ve Ak partinin Terörist bebek katili Murat Karayılan ‘ın açıklamalarına ne diyeceği merak konusu oldu.

MHP seçmeni haberden rahatsız oldu!

MHP seçmeni ise yapılan iddialar karşısında rahatsız olduğunu belirtirken, bazı haber kaynakları ise Karayılan teröristinin konuşmasını kırparak yayınladıkları görüldü.

TERÖRİST MURAT KARAYILAN NE AÇIKLAMLARINDA BULUNDU?

Bilindiği üzere 2013 yılında örenliğimizin talimatı ile bir ateşkes ilan edildi. Kürtlerin bölgede olması için bu önemli bir adımdı, sonrasına İttifak kurarak son 6 yıldır büyük bir savaş gerçekleştiriyor ve bu devam ediyor. Bize yönelik geniş bir saldırı var ve devam ediyor, keşif uçakları her gün geçiyor 30 uçak. Bizim üzerinde bu baskı varken Peşmerge ile savaşamayız ve yeni cephe açamayız. Aklı olmayan peşmerge iile bu savaşa girer bizim cephe açmamız söz konusu değil.

Bizim böyle bir talimatımız yok!

Terörist Karayılan Erdoğan Bize Heyet Gönderdi!

Bundan bir kaç ay önce Erdoğan Türkiye bize bir heyet gönderdi ve Türkiye içinde ateşkes ilan edin diğer parçalarda ne yaparsanız yapın biz karışmayız, bu bir oyundu bizi kandırmak istediler..

HAİN KARAYILAN

Erdoğan ile Biden görüşmesi öncesinde dikkat çeken bir çıkış yapan PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, “Birkaç ay önce Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek, ‘Türkiye’nin içinde ya da Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin, o zaman biz de Kürdistan’ın diğer parçalarında yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız’ dediler” iddiasında bulundu.

PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, Kürtçe yayın yapan Sterk TV’nin 9 Haziran akşamı yayımlanan özel programında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın 14 Haziran’da Brüksel’de yapacakları görüşme öncesinde dikkat çeken iddialarda bulundu.

Erdoğan’ın kendilerine birkaç ay önce ‘aracılar vasıtasıyla mesaj gönderdiğini’ ileri süren Karayılan, “Türkiye içinde ateşkes ilan edilmesi karşılığında, PKK’nin Türkiye sınırları dışındaki varlığına karışmama taahhüdünde bulunduğunu” ifade etti.

Karayılan ‘gizli bir bilgi paylaştığını’ iddia ederek şunları söyledi:

“ŞİMDİ KAMUOYU ÖNÜNDE PAYLAŞIYORUM”

“Başka bir şey daha var ve bu gerçekten gizli bir şeydi. Şimdiye kadar Kek Mesud’u görürsem onunla paylaşırım ya da KDP yetkilileri ile görüşürsem söylerim, diyordum. Ancak şimdi bunu Kürt halkının ve kamuoyu önünde paylaşıyorum. Birkaç ay önce Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek, ‘Türkiye’nin içinde ya da Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin, o zaman biz de Kürdistan’ın diğer parçalarında yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız’ dediler. Yani ateşkes ilan edin, işte KDP ile bir ihtilafınız var gidip onlarla savaşın…”

“PEŞMERGE İLE PKK’Yİ SAVAŞTIRMAK BİR PLAN”

Karayılan, ‘son 6 yıldır devam eden savaşın bu yılın başından itibaren tüm şiddetiyle sürdüğünü’ söyledi ve ‘Peşmerge ile PKK’yi savaştırmanın bir plan olduğunu’ savundu. Karayılan şunları dile getirdi:

“Şimdi bize yönelik böyle yaygın bir saldırıların olduğu dönemde nasıl Peşmergeye saldıracağız? Bu akıllıca bir şey mi? Neden kendi elimizle ikinci bir cephe açalım? Birazcık aklı olan herkes, böylesine çetin, varlık ve yokluk savaşındaysa neden kendisine ikinci bir cephe açsın? Hem de Metina gibi bir yerde. Metina’nın kuzeyinde savaş varken Metina’nın ortasında Peşmergeye karşı neden ikinci bir cephe açalım? Burada hiçbir akılcı yan olmadığı gibi temeli yoktur. Yani gerillalar Peşmergeye saldırmadı.”

Karayılan, KDP yetkililerini bir ‘Kürt-Kürt çatışmasından kaçınmaya’ çağırdı.

Kaynak: Birgün

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Parti ve MHP’nin Okunmasını İstemediği Andımız kararı Danıştay açıklama yaptı!

HIZLI YORUM YAP