Taksim'e çıkmak isteyenlere sert müdahale göz altına alındılar! | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Taksim’e çıkmak isteyenlere sert müdahale göz altına alındılar!

Taksim’e çıkmak isteyenlere sert müdahale göz altına alındılar! Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından İstanbul Valiliği metrolarda bazı duraklarda metroların durmasını yasaklamıştı, Taksime çıkmak isteyenleri polis göz altına aldı.

1 Mayıs ‘ta Taksim’e çıkmak isteyen gruba polis Mecidiyeköy’de sert müdahalede bulundu. Şu ana kadar onlarca kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Polisin gözaltı esnasında ters kelepçe uyguladığı ve sert müdahalede bulunduğu belirtildi. Son gelişmeleri aktarıyoruz…

Koronavirüs salgını kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yılda pandemi koşullarında kutlandı.

Taksim’ e çıkmak isteyen birçok gruba sert müdahale edilerek gözaltına alındı.

Yer: Taksim, yine müdahale!- İŞTE FOTOĞRAFLAR

Son gelişmeler şöyle:

Tarlabaşı Bulvarı’ndan Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen Sosyalist Emekçiler Partisi üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Elmadağ Bulvarı’nda 10’u aşkın Halkevleri üyesi gözaltına alındı.

Gönül Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne giren bir grup polis tarafından müdahale edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan Devrimci Gençlik Derneği üyleri, “Yaşasın bir Mayıs”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attılar.Şişli’de Abide-i Hürriyet caddesinde  Taksim’e yürümek isteyen Birleşik Mücadele güçleri üyesi 11 kişi polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Mahalleli, polisin sert müdahalesine balkonlarından  tepki gösterdi. Poisin yurttaşları araca bindirirken darp ettiği gözlemlendi.

DİSK korteji Gümüşsuyu Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru alkış çalarak ” 1 Mayıs” şarkısı eşliğinde yürüdü.Taksim’de en az 10 kişinin, Mecidiyeköy’deki müdahalede de en az 50 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınan kişilere sert müdahalede bulunurken, ters kelepçe uygulandığı da öğrenildi.

1 Mayıs öncesi, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda yine polis bariyerleriyle çevrilerek giriş, çıkışlara kapatıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın olduğu alan yaya trafiğine kapatılırken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, anıt ve çevresinde bekledi. Hak İş, flamalarıyla meydana yürüyerek Kazancı Yokuşu’na karanfil, Atatürk Anıtı’nın önünü ise çelenk bıraktı.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rüyada kedi görmek ne demektir? Rüyada kedi görmenin anlamı ve tabiri

HIZLI YORUM YAP