Sonar Yalçın'ın kaçak kalesi ortaya çıktı | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Sonar Yalçın’ın kaçak kalesi ortaya çıktı

Sonar Yalçın’ın kaçak kalesi ortaya çıktı : CHP’li Beşiktaş Belediyesi göz yumdu

Oda TV’nin resmi sahibi Soner Yalçın’ın Levent’te SİT alanını işgal ettiği tespit edilen 30 milyonluk villasında yasa dışı inşaat yapıldığı meydana çıktı. Yalçın’ın, “basit” tadilat adı  altında villasını yeniden yaptığı anlaşıldı. CHP’li Beşiktaş Belediyesi ise çalışmaya ses çıkmadı gözünü kapattı.

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın Levent’te SİT alanını işgal eden ve kale gibi korunaklı olan 30 milyon değerindeki villasında da yasadışı inşaat yapıldığı meydana çıktı. Yalçın’ın, Çeşme’de SİT alanındaki kaçak yapılaşmaya gittiği kastı buluanan  villasından sonra İstanbul’un ortasında, Levent’te kale gibi korunan yaklaşık 30 milyon TL (Trilyon) değerindeki villasında da usulsüz faliyeti sürdüğüdüğü  ortaya çıktı.

Çıkan haberelere; Soner Yalçın 2005 yılında Levent Mahallesi’nde Alman mimarisiyle yapılmış  bir tripleks villa satın aldı. Villanın kullanımı bir şirket bulunuyordu. Sonraki yıllarda söz konusu şirket villayı boşalttı. Soner Yalçın da evde ‘basit tadilat‘ adı altında  inşaat faliyetleri yapmaya başladı. SİT alanını işgal de bulunan villasında basit tadilat adı bahanesi ile usulsüz inşaat çalışması yaptığı ortaya çıktı.

KORUMA KURULU KARARI YOK

Yasaların bize emri gereği, bu alanda, Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan tavsiye ve görüş alınmadan hiç bir uygulama yapılamaz. Fakat Soner Yalçın, triplex villada ”basit ”  tadilat yerine baştan aşağıya kapsamlı bir tadilat gerçekleştirdi. Oysa evin bulunduğu mahalle 2008 yılında ‘Kentsel Sit Alanı’ ilan edilmiş bölge içerisinde yer alıyordu. Yalçın, 1950 yılında inşaatı tamamlanan villayı iç ve dış olmak üzere baştan sona yeniden kuralları hiçe sayarak inşaat’a başladı. Rölöve projesini aşarak iç boyut’unu dizaynlarında değişikliğe gitti. Bir kısım iç duvarlar yıkılırken bir diğer yandan yerlerine yenileri örüldü. Katlarda odalar ve ıslak hacimler yeni bir tasarım ile yapıldı.Söz konusu oaln  villanın betonarme taşıyıcıları çelik konstrüksiyon ile güçlendirildi. Ayrıca Zemin katın altında bulunan  merdivenlerle vasıtası ile inilen bir oda inşa edildi. Taşınmazın taşıyıcı sistemleri, elektrik tesisatı, su tesisatı, ısınma-kombi tesisatı, garaj, aydınlatma tesisatı, bahçesi, mutfağı, banyoları ve çatısı aklınıza ne geliyorsa  komple elden geçirildi.

Yalçın bununla da yetinmedi, lüks villaya rölöve projesini hadinden çok çok fazla  aşarak müştemilatta ve yan bahçe mesafelerinde extra yapılar yaptırdı. Yerinde yapılan bu ölçümlerde üzerine gelen verilerde, müştemilatta 12 metrekare büyüme yapıldığı belirlendi. Böylece villanın ile hali 393 metrekare’denı 405’e tespit edildi. 110 Metra kare yani bir ev kadar alan işga edilmiş oldu.

BÜYÜKŞEHİR TUTANAK TUTTU, CHP KORUDU

Soner Yalçın, SİT alanını işgal eden  villasının duvarlarını da yükseltmeyi ihmal etmemiş. Villa vilalıktan çıkmış  kale’ye çevrilmiş. Dışarıdan görülmesi hemen hemen imkansız bir duruma geitrilmiş. Beşiktaş Belediyesi, Yalçın’ın evinde işgal ettiği alanları , proje dışı yapılara göz yumdu. Belediye, usulsüz inşaat yapılırken hiç bir görevlisini göndermemiş ve hiçbir yapı tatil tutanağı düzenlemediği kaydedildi.

Milyonluk villada söz de ” BASİT TADİLAT” yapılan çalışmalar sırasında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından denetime gittiği ve Soner Yalçın’ın gelen görevlilere belge beyan  edemediğine dair tutanak tutuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin tutuğu tutanakta villada yapılan kapsamlı inşaat çalışmasının fotoğrafları da yerini aldı.

Villanın SİT alanını işgal etmesi  sebebiyle 3 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından ”BASİT TADİLAT” adı altında inşaat çalışması ile bilgiyi sorumlu olan CHP’li Beşiktaş Belediyesi sroduğunda, sadece mevcut binanın doğramalarının, mutfak ve banyo tesisatlarının değişime uğradığını,ayrıca taşıyıcı kolonların güçlendirildiği şeklinde yanıltıcı bilgi verildiği kaybedildi. Ve bu şekilde  resmi bir kurumun da yanılttığı ortaya çıktı.

Sorne Yalçın’dan henüz hiç bir açıklama gelmedi . Açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ankara’da öldürülen Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan yaşananları anlattı

HIZLI YORUM YAP