Son dakika: Diyanet'ten bayram namazı açıklaması | GÜNDEM
DOLAR

32,5952$% 0.35

EURO

34,8056% 0.16

STERLİN

40,4779£% -0.34

GRAM ALTIN

2.506,09%0,88

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,60

a

Son dakika: Diyanet’ten bayram namazı açıklaması

Son dakika: Diyanet’ten bayram namazı açıklaması

Son dakika : Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle bu yıl camilerde bayram namazı kılınamayacağını duyurdu. Bayram namazı vaktinde minarelerden tekbir sesleri duyulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs sebebi ile bu sene  camilerde Bayram namazı kılınamayacağını duyurdu. Açıklamada aşağıda bulunan ifadelere yer verildi:

“Bu yıl maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Kovid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır.

Her ilin bayram namazı saatinde minarelerden tekbirler getirmek suretiyle bayram coşkusunun yaşanması sağlanacaktır.”

‘DUHA NAMAZI KILIN’ TAVSİYESİ

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Sayar, “Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz, bayram namazı vaktinde evlerinde 2 rekat veya 4 rekat Allah rızası için ‘duha namazı’ kılınması. Böylece bayramı ihya etmiş olurlar” ifadesini kullandı.

Türkiye’de 81 ilde, COVID-19 salgını nedeniyle arife günü ile birlikte Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma yasağı  uygulanacak.

Salgınla ile mücadele için alınan önlemler kapsamında camilerin açılmayacak olması ve sokağa çıkma yasağının bulunması sebebi ile bayram sabahı camilerde tarihte ilk defa bayram namazı kılınamayacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çav bella üzerinden İslam düşmanlığı !

HIZLI YORUM YAP