Son Dakika! 5.9'luk Düzce depreminde can kaybı var mı? Son durumu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan paylaştı | GÜNDEM
DOLAR

32,6026$% 0.26

EURO

34,7861% 0.34

STERLİN

40,3199£% 0.39

GRAM ALTIN

2.409,43%-0,94

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%-2,03

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Son Dakika! 5.9’luk Düzce depreminde can kaybı var mı? Son durumu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan paylaştı

Son Dakika! 5.9’luk Düzce depreminde can kaybı var mı? Son durumu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan paylaştı

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08 sıralarında şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD depremin şiddetini 5.9 olarak açıklarken, şiddetli sarsıntı İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya gibi birçok ilden de hissedildi. Çok sayıda vatandaşımız korkuyla birlikte sokakta sabahlarken, bazı binalarda da yıkımlar meydana geldi.

AFAD: KONTROL AMAÇLI ENERJİ KESİNTİLERİ UYGULANDI

AFAD’dan depreme ilişkin yapılan açıklamada, “Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı. Düzce Depremi,

Büyük İstanbul Depremini Tetikler Mi?

80 YARALIMIZ VAR

AFAD’dan yapılan yaralılara ilişkin açıklamada ise “Sağlık Bakanlığından alınan bilgide an itibariyle Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 10 kişi, Sakarya’da 26 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir.” denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Düzce’deki depremle ilgili partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Çok sayıda binada hasar bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Deprem Gölyaka’da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, vahim yıkımla karşılaşmadık. Kurumlarımız tespit ve telafi çalışmalarını yürütüyor” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ DEPREME HAZIRLAMAK İÇİN 20 YILDIR ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının devamında ise şunları söyledi: “Türkiye’yi depreme hazırlamak için 20 yıldır TOKİ projelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar bina altyapılarımızı yeniliyoruz. 2022’yi deprem tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürüttük. Gölyaka depremi deprem gerçeğinin ne kadar yakın olduğunu göstermiştir. Rabbim ülkemizi her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin.”

Olgun Kızıltepe Haberler

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adapazarı, Düzce’de deprem 5.9 elektrikler kesildi!

HIZLI YORUM YAP