Son 15 Yılda İstanbul'da Olan Sel Felaketleri | GÜNDEM
DOLAR

32,4902$% -0.16

EURO

34,9919% 0.41

STERLİN

40,6731£% 0.25

GRAM ALTIN

2.432,37%0,40

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,17

a

Son 15 Yılda İstanbul’da Olan Sel Felaketleri

Yapılan araştırmalar sonucunda İstanbul’da son 15 yılda olan seller bir çok kişiyi etkilediği ortaya çıktı.

Sellerin özelikle alt yapısı bakımında eski olan İstanbulun durumunu birkez daha ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre bir çok bina ve ev sahibi,kiracı,evsiz,esnafın maddi acıdan zararları ile milyonlara ulaştığı ortaya çıktı.

Baykuş özel haberin sizin için araştırdığı sel felaketleri

  • Yıl 2002 Yer İstanbul Esenyurt

”Haramidere, yaklaşık 8.5 kilometre. Derenin Esenyurt bölümündeki yaklaşık 3 kilometrelik bölüm, Belediyemizce ıslah edilmeye çalışılıyor. Ancak Kıraç, Yakuplu ve Bahçeşehir belediyeleri ıslah çalışması yapmadığı için, zaman zaman dere taşması yaşanıyor.

İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, sağanak yağıştan dolayı su seviyesi yükselen Haramidere’nin taşması üzerine, özellikle Avcılar ve Esenyurt’ta dere kenarında bulunan 150’yi aşkın ev ve işyerinin bodrum ile birinci katları su içinde kaldı

  • Yıl 2009 İstanbul Sel Ölüler var

İBB başkanlığını Akparti hükumetinde olduğu yıl içinde onlarca kişi İstanbul da öldü bir çok tartışmaya neden olan olayla ilgili onlarca kişi kaybolduktan günler sonra cesetlerine ulaşılabildi. Alt yapıların yetersiz olduğu görüldükten sonra müdahale edildiği ve gerekli çalışmaların yapılacağı iddia edildi. Yönetimin akpartide olduğu süre tartışma yaratsa da Kadir TOPBAŞ sürece müdahale ederek herkese sorunların üstesinden geleceklerini belirtti, Başbakan ve Cumhurbaşkanı süreci incelmeye aldıklarını söylediler.

 

  • Yıl 2014 İstanbul da 1 saat Yağmur Yağdı Hayat Zehir Oldu

1 saat süren yağmur yüzünden İstanbul’da hayat durdu,evleri su bastı, yollar kapandı, evler onlarca ev ve iş yeri harap oldu. Araçlar zarar gördü. Yönetimde olan Bağcılar ve İBB halkı duyarlı olmaya davet etti. yer,yer selden Asfaltlar söküldü ve yolların bazı alanlarında selden dolayı çukurlar meydana geldi

  • Yıl 2015 Üsküdarı Sel Altı

İBB yönetimin akparti de olduğu zaman içinde olan sel felaketleri yoğun eleştiri alan partide kriz masası kuruldu, çözümler için öneriler masaya yatırıldı. Üsküdar göle döndü. Vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Yapılmayan alt yapılardan halk şikayet etti

 

  • Yıl 2017 İstanbul’da Sel Ulaşım felç oldu

İstanbul’da kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle birçok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kadı. Trafik yoğunluğuna neden olan sağanak, yol üzerindeki bazı ağaç ve direkleri de devirdi. Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı. Vatandaşın protestosu nedeniyle Akparti yönetimi acil toplantı yaptı.

 

  • Yıl 2019 Eminönü sele teslim

İBB yönetimine yeni gelen İmamoğlu yoğun eleştirilere maruz kaldı, İmamoğlu CHP den başkan olarak seçilmişti. Selin büyük zarar gördüğü yer altı çarşısı esnafı İmamoğlu’nu protesto etti, sonrasında alt yapı için çalışmalara İmamoğlu başladığını iddia etti. İmamoğlu bu zamana kadar altyapıya kimse önem vermemiş sözleri gündem oldu, 25 yıldır hiçbir şey yapılmamış arkadaşlara da söyledim sel olmadan sorunlu yerleri getirmelerini dedi.

  • YIL 2020 İstanbul Yarım Saate Yağan yağmur Bazı Yerleri Etkiledi

Ekrem İmamoğlunun göreve geldiği ilk yılını doldurmadan ikinci sel felaketi; Üsküdar, sarıyer,fatih gibi semtlerin alt yapılarının yetersiz olduğu gözlemlendi. Bir polisin ise kapanan kapak kısmını düzeltmesi ise polisin alkışlanmasına sebep oldu. Olayda ölen ve yararlan olmadığı bildirildi, Yarım saat sonra İstanbul’da Hayat normale döndü

Bir çok konuda alt yapını yetersiz olması özelikle toplumda çalışan herkesi rahatsız ettiğini söyleyen uzmanlar İstanbulun alt yapısının yetersiz olduğu ve hızlı şekilde çözülmesi gerekiğini savunuyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul’u sel aldı vatandaş çileden çıktı !

HIZLI YORUM YAP