Sivilleri 'de hedef alan Rusya Lviv 'den geri çekiliyor! Meymenetsiz Putin! | GÜNDEM
DOLAR

32,3344$% 0.24

EURO

35,0632% -0.21

STERLİN

41,0583£% -0.13

GRAM ALTIN

2.306,38%1,28

ÇEYREK ALTIN

3.968,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Sivilleri ‘de hedef alan Rusya Lviv ‘den geri çekiliyor! Meymenetsiz Putin!

Sivilleri ‘de hedef alan Rusya Lviv ‘den geri çekiliyor! Meymenetsiz Putin!

Sivilleri ‘de hedef alan Rusya Lviv ‘den geri çekiliyor! Meymenetsiz Putin! Hedef gözetmeksizin sivilleri ‘de hedef alan Putin Lvivi bölgesine ‘den geri çekilmek zorunda kaldı, 60 Rus askerinin bölgeye girme çabaları sonuçsuz kaldı, ağır şekilde direnen Ukrayna askeri ve halkının karşısında direnemeyen Rus askerleri fazla varlık gösteremeden geri çekilmek zorunda kaldı.

13.19: Zelenski: Herkese silah vermeye hazırız. Rus halkı savaşa karşı çıksın.

12.31: Kiev’de hava saldırısı sirenleri duyuldu.

12:30: Lviv Belediye Başkanı: 60 Rus askeri, Ukrayna ordusu ile çatıştıktan sonra geri çekiliyor.

11.58: Rusya’nın iletişim düzenleyicisi 10 yerel medya kuruluşuna bir yazı göndererek, Rusya’nın Ukrayna’daki “özel askeri operasyonu” ile ilgili yalan haberleri silmelerini talep etti.

11.56: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna kentlerini hedeflemediğini, sivil kayıpları önlemek için tüm önlemlerin aldığını söyledi

11.46: Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kiev metrosunun tümüyle sığınak moduna geçirildiğini ve yolcu taşımacılığı yapılmayacağını açıkladı.

11.40: Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, “Bu Ukrayna’ya yapılan bir savaş değildir, bu 3. Dünya Savaşı’dır. Rusya, Kazakistan’ı da bu savaşa dahil etmek istiyor” dedi.

11.30: Reuters haber ajansının haberine göre; Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rus saldırısı sonucu 3’ü çocuk 198 Ukraynalı’nın öldüğünü bildirdi.

10.38: Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı, Kiev’de vurulan konut binalarında kimsenin yaralanmadığını aktardı.

10.36: İlber Ortaylı, katıldığı canlı yayında “Montrö çok önemli birşey. Katiyyen taviz veremeyiz, itaatsizlik yapamayız. Çünkü doğrudan doğruya yıkılan imparatorlukta, işgal edilen imparatorlukta Boğazların düştüğü aşağılık durumdan çıkışın hikayesidir” dedi.

10.35: Kiev’de sabah saat 06.00’da çıkan çatışmalarda aralarında çocukların da bulunduğu 35 kişi yaralandı.

09.43: Kiev Zhuliani havalimanı yakınındaki bölge ve yerleşim yeri füzeyle vuruldu. Reuters’ın bildirdiğine göre, bugün Kiev şehir merkezinin güneybatısındaki bölgelere iki füze çarptı. Füzelerden birinin Zhuliani havalimanına yakın bölgeye düştüğünü aktarıldı. Başka bir görgü tanığı füzelerin Sivastopol meydanı yakınlarındaki bölgeyi vurduğunu söylerken, Kiev şehir yönetimi füzelerden birinin bir yerleşim yerini vurduğunu söyledi.

09.40: Rusya’nın Interfax haber ajansının yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Ukrayna’nın güneydoğu Zaporizhzhya bölgesindeki Melitopol şehrini ele geçirdiğini bildirdi. Bakanlık ayrıca Rusya’nın Ukrayna’daki askeri hedeflere gece saldırıları gerçekleştirmek için hava ve gemi tabanlı seyir füzeleri kullandığını söyledi.

09.18:  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Twitter’da “Diplomatik cephede yeni bir gün, Emmanuel Macron ile bir görüşmeyle başladı. Ortaklarımızdan silah ve teçhizat Ukrayna yolunda. Savaş karşıtı koalisyon çalışıyor! şeklinde paylaşımda bulundu.

09.04: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski başkentteki ofisinin önünde çekilen bir videoda Kiev’de kalacağını söyledi. Zelenski, “Silahı bırakmayacağız, devletimizi savunacağız” dedi.

08.50: Ukrayna Büyükelçiliği, “Kiev sokaklarında aktif çatışmalar yaşanıyor. Düşman her yerde cevabını alıyor ve kayıplara uğurluyor” açıklamasında bulundu.

Zelenski’nin teklifi, ”Savaş burada” diyerek reddettiği ve ”Bir yerlere götürülmeye değil, anti-tank mermilerine ihtiyacı olduğunu söylediği” belirtildi.

07.50: ABD’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’ye kendisini tahliye edebileceğini söylediği, ancak Zelenski’nin bu teklifi reddettiği belirtildi.

07.22: Uluslararası Af Örgütü, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının “savaş suçu” teşkil edebileceğini bildirdi.

07.15: ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği, ülkedeki ABD’lilere en yakın sığınakları bulmaları yönünde uyardı

ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’da “koşulların bir anda kötüleşebileceği” konusunda uyarıda bulunarak, ülkedeki ABD vatandaşlarına en yakın sığınakları bulmaları yönünde çağrıda bulundu. Büyükelçilik yaptığı açıklamada, “Ukrayna genelinde güvenlik durumu son derece değişken olmaya devam ediyor ve koşullar bir anda kötüleşebilir. ABD vatandaşları uyanık kalmalı ve en yakın sığınağın veya korunaklı alanının yerini bilmelidir” dedi.

07.09: Ukrayna haber ajansı Interfax’ın aktardığına göre, yetkililer yaptıkları yazılı bir açıklama ile başkent Kiev sokaklarında çatışmaların başladığını duyurdu.

06:17: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya’nın döviz cinsinden kredi notunu “BBB-“den “BB+”ya ve yerel para cinsinden kredi notunu da “BBB”den “BBB-“ye düşürdü. Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ülkenin bankacılık sisteminin büyük bir kısmı da dahil olmak üzere güçlü uluslararası yaptırımlara yol açtığı kaydedildi.

05.39: Beyaz Saray, 6.4 milyar dolarlık Ukrayna yardımı için Kongre’ye başvurdu.

05:00: New York’taki BM Genel Merkezi’nde Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının kınanması teklifiyle toplanan Güvenlik Konseyi’nde, Rus Büyükelçinin veto hakkını kullanmasına sinirlenen Kislitsa, “Ülkeme karşı yürütülen bu savaş, binlerce Rus askerinin cesetleri Rusya’daki annelerine gönderilmeden sona ermeyecek” ifadesini kullandı.

03.40: Rusya, BM Güvenlik Konseyinde ABD ve Arnavutluk’un getirdiği ‘Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını kınayan’ karar tasarısını veto etti.

03.10: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Kaderimiz bu gece belli olacak. Kiev’in düşmemesi gerekiyor. Rusya, direncimizi kırmak için tüm gücüye saldıracak. Hayatta kalacağız” dedi

03.25: Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya’dan ABD’ye: Bize işgaller hakkında ahlak dersi vermeyin

02.45: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, ülkesinin Rusya’nın müzakere teklifini reddettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, iki ülkenin görüşmelerin yeri ve zamanı konusunda istişarelere devam ettiğini bildirdi.

02.15: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus hava indirme birliklerini taşıyan bir uçağın vurulduğunu duyurdu.

01.59: Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, İsrail Başbakanı Naftali Bennett’ten Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere arabuluculuk yapmasını istedi.

01.46: Rusya, BM Güvenlik Konseyinde ABD ve Arnavutluk’un getirdiği “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını” kınayan karar tasarısını veto etti.

01.40: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘a teşekkür etti. Zelenski, “Emmanuel Macron az önce aradı. Onun Ukrayna’nın gerçek bir dostu olduğunu söylemeliyim. En zor anlarda bizimle. SWIFT’in kesilmesi ve Putin’e karşı kişisel yaptırımların getirilmesi ve savunma silahlarının sağlanması desteklendi. Fransa’ya teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

01.26: Ukrayna’nın Vinnytsia İl Devlet İdaresi Başkanı Sergiy Borzov, Vinnytsia bölgesinde Kalinovka yakınlarında Rus Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

01.25: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Sözcüsü Sergey Nikiforov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Minsk’te müzakereler yapılması önerisini kabul ettiğini duyurdu.

01.15: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya işgalinde son durumu değerlendirdiği konuşmasında “Zor bir gün oldu ancak gece daha zor olacak. Gece şiddetli saldıracaklar” dedi.

01.10: Beyaz Saray, Ukrayna krizi için Kongre’den 6.4 milyar dolar istedi. Gece şiddetli saldırılar olabileceğine karşı uyaran Zelenski “Kiev’i kaybedemeyiz” dedi. Zelenski, dünya liderleriyle Ukrayna’ya yeni büyük yardım sağlanması konusunda anlamaya vardıklarını belirtti.

01.00: Kanada Başbakanı Trudeau, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’a yönelik yaptırım uygulayacağını açıkladı. Belarus’a ve liderlerine ek yaptırımlar uygulanacağını da ekledi. Trudeau, “Rusya’nın Swift sisteminden çıkarılmasını güçlü bir şekilde destekliyoruz” dedi.

00.50: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından NATO tarafından toplantı düzenlendi. Rusya’ya karşı önlemlerin tartışıldığı toplantının ardından NATO’nun, Rusya’ya karşı doğu ülkelerindeki birliklerini güçlendirme kararı aldığı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından Rusya’nın başkenti Moskova’da bir karayolunda Topol-M balistik füzesi sevkiyat halindeyken görüntülendi.

00.33: Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Ukrayna yetkililerinin IMF’den acil durum finansmanı talep ettiğini söyledi. Georgieva ayrıca, IMF’nin 2,2 milyar dolarlık mevcut stand-by düzenlemesi dahil olmak üzere daha fazla finansal destek için tüm seçenekleri araştırdığını söyledi.

00.26: Reuters, Bulgaristan’ın hava sahasını Rusya’ya kapattığını açıkladı.

00.19: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin sözcüsü, “Rusya ile müzakere için yer ve zamanı görüşüyoruz. Ateşkes ve barışı konuşmaya hazırız” dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, Ukrayna ve Rusya’nın müzakerelerin yeri ve zamanı konusunda istişareleri sürdürdüğünü belirtti.

Nikiforov “Kiev, ateşkes ve barışı korumak için hazır. Müzakereler ne kadar çabuk başlarsa, normal hayata dönme şansı o kadar artar” dedi.

00.09: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Melitopol şehrine girdiklerini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, “Rus ordu birlikleri Melitopol şehrine hiçbir direnişle karşılaşmadan girdi” dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın Melitopol kentinde kontrolünü sağladığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon 2. gününü tamamlarken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Ukrayna’nın bir kentinin daha ele geçirildiği açıklaması geldi. Harkov’un ardından çatışmaların en şiddetli olduğu Azak denizi kıyısındaki Melitopol kentinin Rus güçleri tarafından alındığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, “25 Şubat akşamı, Azak (Ukrayna) yerleşim alanına amfibi bir saldırının ardından Rus birlikleri ilerledi ve direnişle karşılaşmadan Melitopol’e girdi” ifadelerini kullandı.

Melitopol, Ukrayna’nın güney doğusunda bulunuyor.

00.08: Bulgaristan hava sahasını Rus havayollarına kapattı.

00.01: Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik yaptırımlar uygulama niyetinde olduğunu, en yakın zamanda yaptırımları açıklayacaklarını söyledi. Psaki, ABD’nin Avrupalı ??müttefiklerinin paralel hareket edeceklerini söyledi.

Psaki ayrıca Kiev’in düşmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

23.54: Pentagon, NATO Mukabele Kuvveti’nin aktifleştirilmesi kapsamında İttifak tarafından yapılacak talepleri karşılamaya hazır olduklarını açıkladı.

23.43: Rusya’nın saldırı başlattığı Ukrayna’nın başkenti Kiev’de tekrar patlama sesleri duyulmaya başlandı ve sirenler çalıyor. Kiev’de yerel saat 22.34’te sirenler çalmaya başladı, ardından patlama sesleri duyuldu. Şehirde 20.45’ten sonra da patlama sesleri duyulmuştu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınında üç ila beş dakikalık beş patlamanın duyulduğunu söyledi.

Klitchko “Acil hizmetler devam ediyor. Ayrıntıları öğreniyoruz. Şu anki durum Kiev için tehdit edici. Sabaha karşı çok zor olacak” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Raif YAVUZYILMAZ: Mahmut Efendi Rus finosu kadirov görüntüleri ne anlatıyor ?

HIZLI YORUM YAP