Sıcak Kahve | Kafe Tarzı Kahve evde kahve tarifi mutlaka deneyin! | GÜNDEM
DOLAR

32,4882$% -0.19

EURO

34,7521% -0.34

STERLİN

40,4316£% -0.22

GRAM ALTIN

2.420,37%-0,38

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%-1,13

a

Sıcak Kahve | Kafe Tarzı Kahve evde kahve tarifi mutlaka deneyin!

Evde kahve tarifi: Sıcak Kahve, Kafe Tarzı Kahve evde kahve tarifi mutlaka deneyin! Soğuk kış günlerinin vaz geçilmezi, ofisleriniz de toplantıların baş içeriği olan kahveleri artık sizlerde evlerinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hazır kahve (Nescafe) ile cafe tarzı yapılan sıcak kahve tarifi . cafe tarzı sıcak kahvenin bu yöntemi ve tarifi, size tatil ‘de ve kafelerde aldığımız gibi gerçekten güzel bir köpüklü ikram eder.

Nescafe ile dört malzemeyle ve özel bir cihaz veya makine olmadan evinizde en lezzetli kahvelerden birini yapabilirsiniz. Bu harika ev yapımı hazır kahveyi yapmak da 15 dakikadan az sürer.

köpüklü kahveyi kendim için yapıyorum ve kullandığım yöntem bu. Baristalarda ve kafelerde yapılan kapuçino ve latteleri severim. Bu yüzden cafe tarzı bir kahvenin tadına varmak istediğimde kendime bir cuppa yaparım. Ben de bazen bu yöntemle cappuccino ve latte yapıyorum.

Bu yöntem tamamen ev yapımı olduğu ve özel bir makine veya cihaza ihtiyacınız olmadığı için paylaşmayı düşündüm. Ayrıca kahvenin tadı da çok güzel. Kendiniz denemek zorundasınız.

Nescafe klasik hazır kahve kullandım ama Bru hazır kahve de kullanabilirsiniz (Hintli okuyucular için). Hatta vegan kahve bile yapabilirsiniz. Badem sütü veya soya sütü kullanın ve sadece ısıtın. Kaynatmaya gerek yok.

Bu cafe tarzı kahve tarifinin ilk kısmı kahveyi kaşıkla hızlı ve kuvvetli bir şekilde dövmektir. Bu nedenle bu kahveye dövülmüş kahve de denir. Benimki de dahil olmak üzere birçok Hint evinde dövülmüş kahve yapılır. Burada kahve sütle köpürene kadar çırpılır.

Hindistan’da bu yöntemle yapılan kahveye dövülmüş kahve diyoruz . Gerçi benim evimde çoğunlukla çay içiyoruz, ama bazen dövülmüş kahve yapılır. Bir ara Hint dövülmüş kahvesi yapma yöntemini de paylaşacağım.

Yapar hazırlamaz cafe tarzı kahve tarifinin tadını çıkarın . Tarifte 1 fincan var ama ikiye bölebilir veya ikiye katlayabilirsiniz.

Sıcak Kahve Nasıl Yapılır?

evde kahve tarifi

1. Bir bardağa 1,5 çay kaşığı hazır kahve alın. Ayrıca 1,5 yemek kaşığı şeker ekleyin veya damak zevkinize göre ekleyin.

2. 3 yemek kaşığı sıcak kaynar su ekleyin. Suyu elektrikli su ısıtıcısında veya küçük bir tavada ısıtabilirsiniz. ¼ su bardağı su da eklenebilir.

3. Önce kahve ve şekeri suyla karıştırın.

4. Ardından hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın ve kahveyi 3 ila 4 dakika çırpın. 1-2 dakika sonra ara verebilir ve elleriniz ağrımaya başlarsa devam edebilirsiniz.

5. Kahveyi rengi açılana ve üzerinde köpüklü bir tabaka görene kadar çırpın.

6. Ardından 1 su bardağı sütü küçük ama ağır bir tencereye alın ve orta ila orta-yüksek ateşte kaynatın.

7. Sütü kaynamaya bırakın.

8. Şimdi sütü bir cam kavanoz veya termos içine dökün.

9. Plastik şişe veya kavanoz kullanmayınız. Çelik bir şişe de kullanabilirsiniz. Saplı bir cam kavanoz, süt sıcak olduğu için sallanmaya yardımcı olur.

10. Şimdi kavanozu 1 ila 2 dakika kuvvetlice sallayın. Alternatif olarak, sütü köpürtmek için elde kullanılan bir köpürtücü de kullanabilirsiniz. Süt bir karıştırıcıda da karıştırılabilir.

10. Sütün üzerinde iyi bir köpük köpük tabakası olmalıdır.

11. İşte fincandaki kahve demleme hala üstünde köpük.

12. Köpüklü sütü bardağa dökün.

13. Sütün ⅓ veya ½’sini kahveye ekledikten sonra bir kaşıkla karıştırın. Hatta bardağı hareket ettirerek sütün kahveye karışmasını sağlayabilirsiniz.

14. Kalan sütü dökün.

15. Köpüklü katmanı da ekleyin.

16. Köpüklü kafe tarzı sıcak kahveyi hemen servis edin.

17. Hatta üzerine biraz tarçın tozu veya kakao tozu serpebilirsiniz. Bu ev yapımı kafe tarzı sıcak kahvenin tadını çıkarın.

Yazar: Emel Ateş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Bakan Varank’tan Şahan Gökbakar’a tepki: ‘Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı’! Sosyal medya bakana tepkili!

HIZLI YORUM YAP