Şeytani İlham, Şeyh ve tarikat liderlerine dikkat! | GÜNDEM
DOLAR

32,5984$% 0.16

EURO

35,0184% -0.09

STERLİN

40,8502£% -0.11

GRAM ALTIN

2.438,81%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Şeytani İlham, Şeyh ve tarikat liderlerine dikkat!

Şeytani İlham, Şeyh ve tarikat liderlerine dikkat! Son zamanlar islamı tahrip etmek isteyen şeyh ve tarikat liderlerinin yanında olan müritlerinin hoca dedikleri kişiler için farklı bilgileri toplumda hızla yaymaya çalıştıkları ortaya çıktı!

Şeytani İlham!

İslam alimleri bu konuda özelikle son yıllarda artan tarikat ve cemaat işlerinde son yıllarda şeyhlerine evliya veya Allah dostu sıfatı konmasının çeşitli sıkıntılar oluşturacağına dikkat çekti.

Şeytani ilhama örnek vererek islam alimlerinin Kuran’ı kerime bakarak Allah’ın uyarıda bulunduğunun altını çizdi.

En’âm Sûresi 112. Ayet

Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle başbaşa bırak.

En büyük batılın içine Hak karışmış batıl olduğunun altını çizen islam alimleri özellikle tarikat ve cemaat içlerinde bu durumun son yıllarda artış gösterdiğinin altını çizdi ve uyarı bulundu.

Bir Müslümanın bir tarikat ve cemaat içerisinde olan kişi ile ayırt etmekte zorlana bilindiğinin uyarısında bulunuldu.

Allah’ın ilhamı nasıl olur?

Şeytani İlham, Şeyh ve tarikat liderlerine dikkat!

Buna örnek olarak ise İslam alimlerinin özellikle Hz Musa’nın annesinin, Musa’yı suya bırakması ve kardeşinin takip etmesini örnek gösterdi.

Özellikle tarikatçıların ve radikal islamcıların Ehli sünnet dışında davranışlarının ve öğretilerinin son yıllarda artmasına sebep olarak ise, farklı dini anlayış ve bakış açısı olduğunu belirten Alimler şu hususlara dikkat çekti.

  • İlham
  • Ledun ( Hâvî ilmi )
  • Havas

Bu ilim çeşitlerinin islamda yerinin olmadığının altı çizildi ve eklendi, bunlar tarikat öğretisidir ve Sünnet ve Kuran’da yeri yoktur denildi.

Oysa ilim 4 çeşittir ve bunlar;

  1. Kuran
  2. Sünnet
  3. icmâ
  4. Kıyas

Şii inancında ‘da aynı şekilde , ledun ve Havas ‘ın ilim olarak kabul edildiği bilinir.

Zann’dan sakınılması gerektiğini bildiren alimler aynı şekilde buna delil olarak

Hucurât Sûresi 12.ayet

Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli hallerini ve kusurlarını araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a gönülden saygı besleyip O’na karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul edendir, engin merhamet sahibidir.

Aynı şekilde Tirmizi davat bölümü 69 hadis (Sünen-i tirmizi)

Hz Muhammed hayatta olduğu sırada yanına gelen sahabe ona şöyle der, bana bir dua öğret, Hz Muhammed s.a.v ise şöyle der Bana gerçeği bulma yeteneğini ilham et buyurur.

İslam alimleri Hz Muhammed hayatayken ona gelen ilhamın doğrulunun sorulabileceğini fakat ondan sonra bunun için vahiy halinde kimsenin olmadığını belirterek mümkün olmadığını ve bunu bir başkasından öğrenmeye çalışmanın ‘da şirk olacağını bildirdi.

Çocuklarınızı bu tür yerlerdne uzak tutulması gerektiğini terör örgütlerinin ağına düşebileceğinin altı çizildi, İslam alimlerinin bu konuda düşünceleri ise ne kadar etki edeceği merak ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Örgüt lideri olmakla suçlanan Önder Küçük hakkında skandal görüntüler ortaya çıktı

HIZLI YORUM YAP