Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetin belası Tarikatlar! | GÜNDEM
DOLAR

32,5394$% -0.02

EURO

35,0060% 0.34

STERLİN

40,7259£% 0.25

GRAM ALTIN

2.423,23%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%0,07

a

Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetin belası Tarikatlar!

Baykuş internet haber: Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetin belası Tarikatlar! Bir çok tarikatçı diğer adı ile tarikat ehli olan kişilerin Türk dünyasında oldukça geniş tarihi vardır.

Tarihlere bakıldığında bir çok tarikat ehli kişilerin ve grupların baş kaldırma girişimleri olmuştur.

2021 yılına yakın olarak bilinen tarikat ve cemaat yapılmamasında FETÖ, Fethullah Gülen yapısının Türkiye Cumhuriyetini yıkma ve ılımlı islam adıyla yeni bir yapıda devlet kurmak isteklerinde bulunmuş ve başarılı olamamışlardır.

TARİKATLAR VE CEMAATLER HER DÖNEMİN SORUNU OLDU!

Değişik öğretileri ile kuran ve sünnet dışı öğretilerine başvuru yapan ehli tarikat yuvalarının, Osmanlı ve Selçuklu döneminde büyük, ayaklanmalar yapmasının sebepleri ise, devlet içerisinde yönetim ve söz sahibi olma istekleri ve yönetme ve itibar görme biçimi olduğu açıkça görünüyor.

Selçuklunun yıkılmasında büyük pay sahibi olan dönemin tarikat ehillerinin düşman ile iş yaptığı ortaya çıkmıştır, bir çok kaynakta ayaklanmalarının çoğunun tarikatlar olduğu ise tarihi kitaplara geçmiştir.

Osmanlı döneminde bir çok tarikat ehli kişiler ayaklanma yapsa da bir çoğunda başarılı olamamış ve yakalanarak öldürülmüş aynı zamanda, tarikat yapılanmalarına karşı son derece sert müdahaleler edilmiştir.

4. Murad bu alanda bir çok kelle aldığı tarihte büyük bir not ile bilinmekte olup, ehli tarikat sahiplerinin kellerini almıştır.

Osmanlı devletinin (devleti aliyye) son yılların da yıkılmasına sebep olanların tarikat ehli grupların olduğu ve Osmanlının yıkılmasına pay sahibi oldukları da tarihi kitaplara geçse de Cumhuriyetin ilk dönemleri hariç yakı tarihte siyasi arenada pay sahibi olan bir çok tarikat sahiplerinin ve gruplarının kapısını çalan siyasiler ile daha fazla güçlendiği ise görülmektedir.

Zamanında Osmanlı Şeyhülislam alimlerini öldüreni şehit eden, Selçuklu devletinin yıkılmasına sebep olanların yarın Türkiye Cumhuriyetine zarar vereceğini düşünüyorum.

Bu sebep ile Tüm tarikat ve cemaat yapılanmalarının, mal varlıkları başta olmak üzere öğretilerinin incelenmesini aynı zamanda, kurum ve kuruluşlarda farklı ilerleyişlerine karşıda mutlaka önlem alınması gerektiğini düşünüyorum.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP’de skandal Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alpay Çömez “çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı

HIZLI YORUM YAP