Salgın nedeni ile ülkeye giriş yapan vatandaş sayısı açıklandı | GÜNDEM
DOLAR

32,3343$% 0.25

EURO

35,1415% 0.01

STERLİN

41,0285£% 0.02

GRAM ALTIN

2.301,87%1,09

ÇEYREK ALTIN

3.962,00%-0,14

a

Salgın nedeni ile ülkeye giriş yapan vatandaş sayısı açıklandı

Koronavirüs salgını Çin’in wuhan kentinden yayılmasının ardından tüm dünyada vaka ve ölüm sayıları hızla artmaya başlamıştı. Virüse maruz kalan birçok ülkede Türk vatandaşları ülkeye dönebilmek için dışişleri bakanlığından yardım istemişti. Mevlüt Çavuşoğlu ülkeye giren Türk vatandaşlarının net sayısını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugüne kadar 70 ülkeden 25 bin vatandaşın Türkiye’ye getirerek karantina altına alındığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bugüne kadar yurtdışından getirilen Türk vatandaşları ile ilgili rakamları açıkladı.

Çavuşoğlu, “Bugüne kadar yurtdışında geçici süreliğine bulunan ve dönmek isteyen, 70 ülkeden 25 bin vatandaşımızı ülkemize getirerek karantina altına aldık” dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda geçici süreliğine yurt dışında bulunan ve dönmek için başvuran vatandaşların da taleplerinin karşılanacağını belirtti. Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımızı karantina koşullarını hazırlayarak İnşallah en kısa sürede ülkemize getireceğiz” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Toplu taşımalarda virüs salgını nedeniyle yeni önlem

HIZLI YORUM YAP