Riyazet orucu tutarak huddam sahibi olunur mu? | GÜNDEM
DOLAR

32,5731$% 0

EURO

34,9161% 0.08

STERLİN

40,6490£% 0.2

GRAM ALTIN

2.431,87%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.085,00%0,19

a

Riyazet orucu tutarak huddam sahibi olunur mu?

Sevgili kardeşlerim, uzun yıllardır çok fazla konuşulan ve ilim ve alimlerin bilgisi ile sizlere bu yazıyı yazmanın şerefini yaşıyorum.

Değerli okurlar, bir süredir bazı cemaat ve tarikat mensupları huddam ilmine sahip olarak çeşitli görevleri yerine getirmek isterler.

Huddam hizmetkâr demek bu bazen bir Cin veya dua ile sorumlu olan hizmetlidir.

Çok yakından takip ettiğim ismailag cemaati mensuplarının birisi ile bir görüşme yaptım, bu görüşmede o ısrar ederek huddam ilminin oruç ile olacağını ve belirli zikirleri yapmak gerektiğini söylüyordu.

Öncelikle hiçbir ayet ve hadis ile desteklenmeyen bu niyetin sonunu önceden bildirmek gerekiyor.

Huddam sadece riyazet orucu tutarak gelmez. Yani kişi huddam diye bir ifriti görmüş olacak. Çünkü burada yazmam mümkün olmayan bazı olayların gerçekleşme durumu olmalı. Yani normal bir kişi riyazet ile huddam değil hüsran sahibi olur.

İsmailag cemaati mensubu hoca ile aynı zamanda yan yana geldik, burada önemli olan onun bu işi yaparken  cemaatinin içinden yetki alması. Nasıl yetki verildiğini anlatmama gerek yok.

Şeyh dediği kişiden bu izni alıyor. Sonuç olarak huddam var ben görürüm diyen kişilerin %99 sahtekâr.

Değerli müslüman ve mümin kardeşlerim, bu öyle bir ilimki yanlizca Allah’ın seçkin kulları bunlara sahip olabilir.

Hiçbir ayet yok ki siz okuyunca size gelen hizmetkâr olsun. Takva ve iman sahibi olmak gerekiyor.

Bakara suresi içerisinde olan ayet gibi onlara korku yok üzülmeyecekler derken burada sayısız nimetinin onemine dikkat çekiyor.

İnternet ortamında olan, bir çok ayet ifritler için yazılmış olan ters ayetlerdir.

Geçtiğimiz hafta içinde bu konuda uzman bir dostumla konuştum, hastası olan kişi de orada bulundu ve anlattı. İfrit cinlerin çoğunun hocalar ile iş yaptığını onlara ders verip ders aldıklarını dile getirdi. Bu sebep ile ilmi veren Allah’tır.

Okuyarak değil yaşayarak iman sahibi olunur. Bu sebep ile riyazet orucu ile huddam sahibi asla olunmaz. Tek başına riyazet sizi perişan eder.

Dikkat edin ki ifritlere yem olmayın, sizi kurtaracak alimde seyhde bulamazsınız. Bulsanız da bende birşey yok der geçip gidersiniz.

Babakus

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’li Başkan Soner Çetin MHP’li Hüseyin Sözlü ile Siyaset’te değil dostluk da buluştular

HIZLI YORUM YAP