Risale-i Nur Nasıl yazıldı? | GÜNDEM
DOLAR

32,5635$% 0.15

EURO

34,7129% 0.12

STERLİN

40,2284£% 0.17

GRAM ALTIN

2.410,83%-0,89

ÇEYREK ALTIN

4.093,00%-0,43

a

Risale-i Nur Nasıl yazıldı?

Risale-i Nur Nasıl yazıldı? Nur cemaati mezhebi kurucusu Said Nursi’nin diğer dinlerin etkisinde kalarak yazmış olduğu eser. Risale-i nur nedir?: Mitraizm dini kitapları ve mezhebinden esinlenerek ıslama uyarlanmış kitaplar bütünüdür.

Nur Cemaati ve risale nur?

Cemaat farklı görüşleri ile Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde adından söz ettirmişti, Bir çok cemaat üyesi bulunmaktadır, her dönem devlet işlerine karışma ve yorum yapma etkisinde bulunmuşlardır.

Said Nursi kimdir? Osmanlı döneminde Sultan 2 Abdülhamid han tarafından görüşme isteyen fakat farklı görüşlerinden dolayı görüşmesi ret edilen, cumhuriyet döneminde vatana ihanet eden şahıstır. Nur cemaati ve mezhebinin kurucusudur.

Said Nursi Zındık mı?

İslam alimlerinin çoğunun görüşlerinde sıkıntı olması sebebiyle kendisini mürtet olarak kabul etmiştir, Tarikat ve radikal İslam’da ise tam tersi olarak kendisi büyük bir zat olarak aktarılmaktadır.

Said Nursi Alim mi?

Kendi dinin ’de alim olarak kabul görüş Kitâbul kitaplarından etkilenerek yazdığı eserler mevcuttur, Etkilendiği dini görüş Hristiyanlık mezhebi olduğu kaynaklara geçmiştir.

Said Nursi Vatana İhanet etti mi?

Said Nursi Cumhuriyet döneminde yazılarında ve kitaplarında bu konu hakkında diğer, Hristiyanlara karşı savaşmaması konusunda gayret etmiştir, o yıllarda yunan işgaline açıkça destek verdiği kendi kitaplarına geçmiştir.

Said Nursi saçmalığı ve Tarikatlar insanları nasıl şirke götürüyor!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul’da Halk Ekmek büfesine saldırı: Camları kırdı, ekmekleri çöpe attı, fırıncılar aç mı kalsın!

HIZLI YORUM YAP