PTT'de işten çıkarılan işçiler eyleme başladı Ak parti ve MHP henüz açıklama yapmadı | GÜNDEM
DOLAR

32,3624$% 0.11

EURO

34,9511% -0.37

STERLİN

40,9864£% 0.22

GRAM ALTIN

2.324,21%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.997,00%0,05

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • PTT’de işten çıkarılan işçiler eyleme başladı Ak parti ve MHP henüz açıklama yapmadı

PTT’de işten çıkarılan işçiler eyleme başladı Ak parti ve MHP henüz açıklama yapmadı

PTT’de işten çıkarılan işçiler eyleme başladı Ak parti ve MHP henüz açıklama yapmadı, Hükumete seslenen çalışanlar işten atıldıklarını ve eylemin devam edeceğini dile getirdi, biz şimdi nasıl iş bulacağız diyerek Hükumete seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar yardım bekliyor.

PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen üyeleri, sendika yöneticilerinin ve temsilcilerinin işten çıkarılması ve ücretsiz izne gönderilmesi üzerine İstanbul, İzmir ve Bursa PTT başmüdürlükleri önünde eylem başlattılar.

İzmir’de 4 işçinin işten çıkarılmasının ardından, Güzelyalı PTT Başmüdürlüğü önünde 5 gündür eylem yapan PTT emekçileri, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük,Saf-Avrasya ve Park Konak şirketi tarafından sendikalarına darbe yapıldığını belirterek, “Benimle beraber dört kişinin sözleşmeleri yenilenmeyerek işleri sonlandırıldı. Aynı darbeyi İstanbul’da ki arkadaşlarımıza yapmaya çalışıyorlar. Şirketlerle görüştüğümüzde verilen talimatların PTT genel müdürlüğünden geldiği söylenmektedir. Bunu kim yapıyorsa dile getirsin. Bu iş çözülene ve bir muhatap bulana kadar geri çekmeyeceğiz. Biz büyük bir sendikayız, bizim ne sorunlarımız var oturup bunu barışçıl bir şekilde çözelim. Artık yeter diyoruz. Kredisi, ev kirası olan arkadaşlarımız var, bu durum sonlanmalı. Adalet bakanına sesleniyorum sendikayı engellemek ağır suçtur diyor ama biz bu hukuk devletinde adaleti göremiyoruz. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz zaten gerekli başvuruları yaptık.6356 maddesinde de diyor sendika yöneticilerinin güvencesi vardır ama biz bunu da göremedik. 29’uncu maddeden sorgusuz sualsiz işten atıldılar ve emeklerinin karşılığı olan tazminatları alamadılar” diye konuştu.

14 BİN TAŞERON İŞÇİSİNİ SAVUNACAĞIZ

Son olarak Büyük şunları dile getirdi: “Bizlerinde sözleşmeleri yenilenmedi ve tazminatlarımızı vermediler. Birçok partinin il başkanlığına gittik ama herkes üç maymunu oynuyor. Sonuna kadar mücadele verip PTT de çalışan 14 bin taşeron işçisini savunacağız. Bize yapıla baskılardan dolayı korkup ayrılanlar oldu. Biz sendika olarak ege ve Marmara bölgesinden temsilciliğimizi aldık. Her iki şirkette çalışma bakanlığının bize vermiş olduğu yetki çoğulluğu belgesine itiraz etti. Öyle bir hukuk devletinde yaşıyoruz ki işverenin usulsüzce itirazı var. Arkadaşlarımız çok emek sarf ediyor, çok uğraşıyor. Kadro talebini yeniliyoruz, hala daha kadroya geçmedik. Haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

 

PTT-Sen Genel Sekreteri Süleyman Gezer de, “Bizler kendi sendikamızı yıllardır süregelen sendikaların güç iddialarının hiçbir sonucu doğurmamasından kurduk. Kendi göbek bağımızı kendimiz kestik. 14 bin mevcut çalışanın olduğu bu alanda sendikamızda yaklaşık 6 bin üyemiz var. Her zaman olduğu gibi özellikle doğu Karadeniz’deki şirket yöneticileri çeşitli baskı ve mobbing ile arkadaşlarımızı istifa ettirdiler. En son İstanbul’da sadece sendikaya üye olan arkadaşlarımızı çok ağır olan 29.madde sonucu işten çıkardılar. Suçu olmadan işten atılanlar bu yaftayla hiçbir işe giremez. Bizler bunun son bulmasını ve hakkımız olan kadroyu istiyoruz. Bu hukuksuzluğun son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

PTT-Sen İş Sağlığı Sekreteri İlkay Demir ise, “İzmir’de ki şirket sözleşme feshedildi, genel şirket imzalamıyor dedi. Ben 2016 yılından itibaren burada çalışıyorum belki de kırk tane şirketle çalıştık, çoğundan haberimiz olmuyordu. Hukuksal mücadelemiz devam ediyor. İstanbul’daki arkadaşlarımızı da 29.maddeden çıkardılar zaten pandemi olduğu için başka bir nedenle çıkaramazlar.29 madde de yüz kızartıcı suçlar sonucunda uygulanıyor.2019 yılında sendikamız kurduk ve iki tane topu sözleşme yaptık, şirketler ismimizi duydu. Bu sendika bağımsız bir sendikadır. En büyük talebimiz;işe iadelerimiz ve sendika üzerindeki baskıların sona ermesi… Bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bg

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İftira atmanın İslam dinin de yeri nedir ?

HIZLI YORUM YAP