Okullar açılacak mı, Bakan Selçuk duyurdu | GÜNDEM
DOLAR

32,4354$% -0.06

EURO

34,8157% 0.1

STERLİN

40,7497£% 0.47

GRAM ALTIN

2.478,92%0,69

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,67

a

Okullar açılacak mı, Bakan Selçuk duyurdu

Okullar açılacak mı, Bakan Selçuk duyurdu

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili  duyuru yaptı.Bakan Selçuk, 31 Ağustos olarak bilinen okulların açılış tarihiyle ile ilgili olarak o dönemde ne olacağını neler yaşanacağının bilinmediğini ve vaka sayılarına göre Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda adım atacaklarını söyledi. Selçuk, tedbirlerin alındığını açıklanan tarihte de eğitim’e hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları şu şekilde :

OKULLAR AÇILACAK MI ?

Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa , şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ? SABAHÇI ÖĞLENCİ Mİ OLACAK?

Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız. Gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bize güvenin, yetkililere güvenin.

Son dakika haberi: Bakan Ziya Selçuk okulların açılış tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, uzaktan eğitimin de vaka sayılarına göre gündeme gelebileceğini söyledi.Bizim beklentimiz şu, verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlası ile var.

Biz LGS’de bir sınav verdik mi? Verdik. Bunu nasıl başardıysak, tamamını da böyle yapabiliriz. Riski gördüğümüzde ona göre tedbiri hemen alırız. Velilerimizin içi rahat olsun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine bunu sürekli olarak her anlamda ele alıyor.

SORU- CEVAP

ÖZEL OKULLAR, DEVLET OKULLARINDAN BAĞIMSIZ OLARAK YÜZ YÜZE EĞİTİM VEREBİLECEK Mİ ?

Devlet okulları için başka şart, özel okullar için başka şart diye bir şey yok. Özel okullardaki öğretmen ve öğretmenlerimizin sağlığından da biz sorumluyuz.

VAKA SAYILARININ AZ OLDUĞU İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM OLABİLİR Mİ?

Bizim planlarımız her türlü koşula karşı. Eğitim ve pedagojinin de bazı kuralları var. Biz buna göre değerlendiririz. Şöyle olursa, böyle olursa ile durumu daha da karmaşıklaştırmaya gerek yok. Gerekli tedbirleri alırız hiç endişeniz olmasın.

 

UZAKTAN EĞİTİMDE ÖZEL OKULLAR PARA İADESİ YAPACAK MI?

Ticaret hukuku ile ilgili durumlara biz müdahil olamayız. Bu doğru değil. Bu konulara karşı zamanı geldiğinde tedbirleri oluşturmak gerek. Derneklerle istişare içindeyiz. Türkiye’deki özel okul temsilcilerinin tamamı ile görüşmeler yapıyoruz. O, o zamanın sorusu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fahrettin Altun’dan Sakarya’daki patlamayla ilgili konuştu

HIZLI YORUM YAP