Mustafa Kemal ATATÜRK'ün son sözleri Aleyküm Selam | GÜNDEM
DOLAR

32,4031$% 0.17

EURO

35,2058% -0.02

STERLİN

41,9364£% 1.06

GRAM ALTIN

2.325,29%0,27

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,19

a

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün son sözleri Aleyküm Selam

Mustafa Kemal Atatürk‘ün son sözleri Aleyküm Selam,Bir tarihin göç ettiği zaman içerisinde yayında bulunan ve ölümüne tanık olanların ilk hatıralarında geçen bu bilgi için bir bazı kaynaklar delili olmadan yalan dese de ilk hatıralarında bu sözün söylendiği iddia edilir, Ölümünden sonra ise kitaplar el değişir ve bazı bilgiler hatıralardan ne yazık ki silinir.

İsrail ve Siyonizm intikam aldığı ve kitapları değiştirdiği iddia ediliyor. Atatürk kendi partisi için dahi bu benim çıkardıklarım gökten inen bilgiler değildir geliştirin değiştirin demişti.

Eski hatıraların silinmesi günümüze kadar gelmiştir, 30 sayfalık hatıra kitapları yazarların ardından içeriği değiştirilmiş ve farklı sayfalar eklendiği tarihçilerle doğrulanmıştır. FETÖ ve NUR cemaati Atatürk karşı olduğunu unutmamak gerekiyor ve bazı internet siteleri damat ferit ve islam ve Türk düşmanlarının çıkardığı belgeleri kabul etmesi ise çok manidardır.

Atatürk herkes gibi bu dünyadan ebedi hayata uyanışa geçmiştir. Allah rahmet eylesin onla olan ve şehit olan gazi olan mücadele eden herkesi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82’incı yıldönümünde tüm Türkiye’de düzenlenen törenlerle anılıyor.

Büyük komutan, büyük devlet adamı, reformcu, cumhuriyetçi, halk adamı, Türk milletinin Ata’sı bundan 82 yıl önce Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu.

Atatürk’ün son kelimesi sanki kendisine selam veren birine karşı selam verdi ve “Aleykümselam” dedi.(Kılıç Ali’nin anıları Shf 659 Hulusi Turgut)

Kutsal kitap söyle der: “Melekler, onların canlarını iyiler olarak alırken, ‘selamün aleyküm! yapmış olduğunuz iyi işlere karşılık cennete girin’derler.” (Nahl/32)

8 Kasım 1938. Mustafa Kemal, uyanır. Saate bakar göremez.
Hasan Rıza Soyak’a sorar. “Saat kaç?”,
“7.00 efendim” Aynı soruyu birkaç kez daha sorar.
Soyak, cevabı tekrar ederek, saatin 19.00 olduğunu söyler.
Soyak, “biraz rahat ettiniz mi efendim?” diye sorar. Gazi “Evet” der.
Doktor Neşet Ömer İrelp, dilini çıkarmasını ister.
Mustafa Kemal dener. Ancak sonra dilini geri çeker.
İrelp’e dikkatle bakar ve son olarak “Aleykümselam” der.
30 saat süren komadan hiç çıkmaz ve 10 Kasım saat 09.05’de kalbi durur.

“Melekler, onların canlarını iyiler olarak alırken, ’selamün aleyküm! yapmış olduğunuz iyi işlere karşılık cennete girin’derler.” Nahl/32

“İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKÜM derler.”
Vakıa Suresi 90,91

İnsanın karşılaşacağı ölüm gerçeğinin son saniyeleri geldiğinde, o sırada yanında bulunanlardan Dr. Neşet Ömer bey “Dilinizi göreyim efendim. Lütfen dilinizi dışarıya doğru çıkartın” diye telaşlanırken, Atatürk, Dr. Neşet Ömer beye bakarak “VE ALEYKÜM SELAM” diyerek gözlerini kapatmıştır.
Kılıç Ali’nin Anıları Sh 659.

Hulusi TURGUT

Peki, o sırada Atatürk’ün yanında bulunanlar telaş ve çaresizlik içerisinde kıvranırlarken ve hiç gereği yokken Atatürk’ün “VE ALEYKÜM SELAM” demesinin anlamı ne olabilir diye bir soru akla gelebilir. Böyle bir sorunun yanıtını Kur’an ayetlerinden öğrenelim.

İşte Kur’an’ın söyledikleri:

“İyiliklerini içeren kitabı sağ tarafından verileceklere, melekler: ‘SELAMÜN ALEYKÜM derler.”
Vakıa Suresi 90,91

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

Berat Albayrak’ın İstifasını Yayıncı Kuruluşlar Veremedi!

HIZLI YORUM YAP