Mustafa Kemal Atatürk Neden Laik sistemi getirdi? | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Mustafa Kemal Atatürk Neden Laik sistemi getirdi?

Mustafa Kemal Atatürk Neden Laik sistemi getirdi? İslam’ı kimler nasıl kullandı? Bir çok tarikat ve cemaat içinde yakın olan isimleri Mustafa Kemal Atatürk’ü laik sistem üzerinden eleştirdiklerine şahit oluyor, bu o kadar ilerlemiştir ki kendini bilmez bir kaç fesli ve sarıklı Arapçı yobazın Gökbörü Mustafa Kemal Atatürk’e nasıl saldırdıklarını görüyoruz.

NEDEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E SALDIRIYORLAR

Meselenin geçmişi Türkiye’nin kuruluşu, İngilizlerin Türkiye saldırmasının sebebi İstanbul, öyle ki bunlar Kurtuluş savaşında ve Türkiye’nin kuruluşu esnasında Kendisine Hz Muhammed’in torunu diyen bir yobazı satın alıp altınlar ile besleyip Türk’e düşman ettikleri gibi kendisine tarikat ve cemaat kuran kişileri besleyerek Türk’e düşman edip Mustafa Kemal ve milli mücadeleye ağır zarar vermişlerdir.

NEDEN MUSTAFA KEMAL LAİK SİSTEMİ SEÇTİ?

Kurtuluş savaşasında dini kullanan İngilizleri gören Mustafa Kemal Atatürk din üzerinden siyasal ve ticari olayların önüne geçerek gerçek ve vijdan özgürlüğünü ise ön plana çıkarmak istemiştir.

Buna karşı çıkan tarikat ve cemaat oluşumlarının ülke içerisinde huzursuzluk çıkarmak ve dış güçlere destek vermelerinin önünü tamamen kesmek istemiş ve kesmiştir.

Bu sebep ile Arap sermayesi ve dış servislerinin önünü tamamen kapatmış ve devlet denetimine tabi tutmuştur.

Laiklik olmasaydı?

Bugün Mustafa Kemal Atatürk eğer laik sisteme geçmeseydi onlarca Arap bankası ve İngilizlere bağlı olan kuruluşların ülkede olduğunu ve Türk halkının nasıl yoksullaştığını görmüş olacaktınız..

Mustafa Kemal Atatürk dinin gerçek sahibine yani insanın ta kendisine Allah ile arasına kimsenin girmemesine destek olmuş ve bu anlayışı tamamen savunmuştur.

İngiliz emperyalistlerin Arap kapitülasyonlarının önünü kesmiştir.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hamza Bayduz’dan Safura Gülistan..

HIZLI YORUM YAP