Millet ittifakı seçimi nasıl kazanır? Cumhur ittifakı oy kaybediyor ama.. | GÜNDEM
DOLAR

32,5968$% 0.35

EURO

34,8094% 0.14

STERLİN

40,3863£% -0.57

GRAM ALTIN

2.508,64%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.277,00%0,69

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Millet ittifakı seçimi nasıl kazanır? Cumhur ittifakı oy kaybediyor ama..

Millet ittifakı seçimi nasıl kazanır? Cumhur ittifakı oy kaybediyor ama..

Millet ittifakı seçimi nasıl kazanır? Cumhur ittifakın ‘da anketlere bakıldığın ‘da düşüş devam ediyor, bu düşüş asla ama asla durmaz ve devam eder, her gün, her ay daha fazla düşecekleri kesin.

Millet ittifakı şuan ‘da CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ, DP partisi mevcut buna ek bir parti daha gelir mi bilmiyorum, fakat gelecek ve Deva bu ittifaka girmesi zor.

Bunun ilk sinyalini İstanbul ve Ankara’da aldılar, hatta PKK sayaç okuyacak dediler ama tutmadı, seçmen inanmadı ve seçimi kaybettiler.

Ankara seçimi zaten garipti Mehmet Özhaseki hiç bir ankette Ak parti seçmenine hitap etmediğini anketçilerde söylemişti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Özhaseki demişti.

İstanbul’u konuşmaya kalkarsak şöyle özetleyelim, her partiden oy gitti Ekrem İmamoğlu’na Ak partiden ‘de gitti bunun ufak bir örneğini verecek olursak meclis çalışanlarına bakarsanız millet ittifakı halen azınlıkta demek ki seçmen Ekrem Başkana güvenmiş, sadece HDP değil Ak partili seçmende oy vermiş, hem de bin ali yıldırıma vermeyerek.

Şimdi büyük seçim bana göre 2022 yılın ‘da olur, 2023 yılında seçim olacağını düşünmüyorum.

Millet ittifakının bölgelerde güç kazandığı kesin lakin köyler ‘de olanlar için durum farklı, köy ziyaretlerini vekiller hatta o bölgenin millet vekillerinin yapması demek Ak partinin erimesi demek. MHP zaten eriyor, %10 oy alamayacağı bariz belli. Seçmen küskün çünkü ne bir bakanlığı var ne bir yetkisi.

Dolayısı ile millet ittifakı köylere gidip halk ile konuşmaya başlarsa Ak parti ikinci parti olması dahi zor. Köylü sosyal medya pek kullanmaz, bariz bazı kanalları izler. Bundan dolayı köylü ile konuşan parti köyleri alacaktır.

Ak parti vekiller köylere gidemiyor. 600 vekil ne için oldu onu bile anlamak bana göre zor çünkü Ak Parti’de olan vekillerin halen ne iş yaptığını anlamadım, proje yok, öneri yok, sorunların giderilmesi yok. Fındıkla ilgili konuşan bir ak partili gördünüz mü? vekil ben göremedim, şeker pancarı, Nuhut? yok bunlar yokken köylere nasıl gideceksiniz?

Yani Millet ittifakı seçimlerden önce köylere gitmeye başlarsa, CHP ve İYİ PARTİ %55’en fazla oy alır. Bu ‘da sürpriz olmaz, seçim her halükarda ikinci tura kalacak. Seçim’de belirleyen kuvvetle muhtemel HDP seçmeni olacak, istense ‘de istenmese ‘de bu olacak. Ak parti HDP seçmenin ‘den oy alamayacak, HDP seçmenine göre Erdoğan’ın karşısına kim gelirse gelsin ikinci turda oy veririm diyor.

Şimdi buna göre bakıldığın ‘da İktidar seçimi kazanmak için ne yapacak?

1 Suriyeli ve mültecileri geri göndermekten başka çaresi yok, öyle yarısını değil tamamını.

2 Suriye ile arasını düzeltmek zorunda

3 Başkanlık sistemi görüldüğü üzere yürümüyor bu bakımda Erdoğan’ın her parti ile görüşüp uzlaşmaktan başka çaresi yok

4 Adalet kısmına asla yorum yapmamalı, hukuk suça karışmış kişiler kimden olursa olsun gözünün yaşına bakmamalı.

Yoksa Ak Parti’yi Erdoğan değil 3 Erdoğan daha olsa kurtaramaz.

Erdoğan’ın danışmalarını tamamını değiştirmesi gerek. çok danışmana ihtiyacı yok ciddi manada danışmanları sıkıntılı, önerileri yok, çözümleri neredeyse sıfır. Yalakaya değil çalışan danışmanlara ihtiyacı var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in nasıl çalıştıklarını görüyoruz, Özellikle Kemal bey teknolojiyi iyi takip ediyor, Meral hanım sokak, sokak geziyor bir yıldır. Çalmadık kapı bırakmadı. Seçmen bunları görüyor.

Dolayısı ile gençlere hitap ediyorlar. Ak partinin gençleri ise maalesef pasif, sosyal medya ağırlıklı, kavgacı yapıya sahip olarak görüyorum ben, tabi ki burada iyi bir başkan ve il yönetimi lazım. Yapılan her şey artık halkın gözüne batıyor ve yapmacık geliyor. Ağızda fazla çiğnenen sakız tükürülür. Gevşer ve sakızlıktan çıkar bu yüzden düşüş ‘de ak parti ve bu yüzden çıkışta Millet ittifakı.

Millet ittifakı biraz daha köylere gidip, sırf sokak ağızı ile değil derin çözüme odaklı konuşmalar ve eleştiriler yaparsa. Yıllardır ülke yöneten Ak parti Seçim’de kaybeder, MHP’de baraj altı kalır. MHP baraj altı kalırsa Devlet Bahçeli gider.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP ve HDP’den kol kol ortak miting! Kandil’e selam  seçime devam mesajı verdiler

HIZLI YORUM YAP