MHP'li Kılavuz: Türkiye, Reyting Maymunlarının Format Atacağı Ülke Değildir... | GÜNDEM
DOLAR

32,5973$% 0.37

EURO

34,8416% 0.29

STERLİN

40,6490£% 0.12

GRAM ALTIN

2.496,88%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • MHP’li Kılavuz: Türkiye, Reyting Maymunlarının Format Atacağı Ülke Değildir…

MHP’li Kılavuz: Türkiye, Reyting Maymunlarının Format Atacağı Ülke Değildir…

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde MHP TBMM Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi. MHP’li Olcay Kılavuz yapmış olduğu konuşmada dijital terör, Türk gençliğinin talep ve beklentileri, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye aleyhine yapılan faaliyetleri dile getirdi.

MHP’li Kılavuz’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİ DİJİTAL PLATFORMLARDA AYAKLAR ALTINA ALINMAKTADIR

İnternet ve internet tabanlı sosyal medya mecraları gençlerimiz başta olmak üzere tüm insanlığın istifade ettiği dijital ortamlardır. Bu teknolojik imkânlar insanlara büyük kolaylıklar sağladığı gibi birey ve toplum açısından çok sakıncalı durumların da kaynağı haline gelebilmektedir. Bugün; dijital platformlarda daha fazla tık uğruna mizah adı altında yayın yapan bazı programlar Türk milletinin her değerini ayaklar altına almakta ve şahsiyetsizleştirmenin önünü açmaktadır.

“Mizahın izahı olmaz” diyerek her türlü küfrü savurmak ve ahlaksızlığı savunmak rezilliktir. “Parasıyla değil mi” diyerek bu programları normalleştirmek tükenmişliktir. Aşağılık bir şovmenin sunduğu programda sunucu ve izleyici birbirine küfürler savurmakta, edep ve hayâ duyguları saldırıya uğramaktadır. Bunlar; arsızlığı, ahlaksızlığı, çürümüşlüğü konuşanlardır. Bunlar; seviyesizliği, iğrençliği ve sefilliği ekrana taşıyanlardır.

DİJİTALLEŞME KÜLTÜR BUHRANI VE MEDENİYET BUNALIMINA SEBEBİYET VERMELİDİR

Unutulmamalıdır ki; bu ülkenin harcında milyonlarca şehidin sersebil ettiği mübarek kanı,  anaların, babaların, gelinlerin sicim sicim akıttığı gözyaşı vardır. Türkiye; şerefi ve namusu için dövüşenlerin memleketidir. Türkiye; hiçbir değere saygısı olmayan nemelazımcı konfor meraklılarının ve reyting maymunlarının ayar vereceği, zehir kusacağı, format atacağı bir ülke değildir; hiçbir zaman da olmayacaktır.

Bu ülkede yaşayan herkesin, bu ülkenin şerefli tarihine, kutlu mirasına ve Yüce Türk milletinin değerlerine saygı duyması mecburiyettir. Bu sebepten dijital terör olarak adlandırdığımız zararlı içerik üreten youtuberların ve bu tür programların engellenmesine yönelik çalışma ve yaptırımlar geciktirilmemelidir. Türk aile yapısını ve değerlerimizi hedef alan yayınlar basın özgürlüğü adı altında değerlendirilmemelidir. Dijitalleşme; kültür buhranı ve medeniyet bunalımına sebebiyet vermemelidir. Türk milletinin izzetini korumak ise devletimizin aslî vazifesidir. Bu gerekçelerle milli kültüre ve Türk gençliğine yönelik çalışmalar artırılmalı geleceğimizi ve ideallerimizi gençlerimizin inşa etmesi sağlanmalıdır.

ÖĞRENCİ-BEDELLİ-EHLİYET AFFI ÇIKARILMALIDIR

Türk gençliğinin de bizlerden talep ve beklentileri vardır. Terör irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan gençlerimize yönelik öğrenci affı getirilmesi yerinde olacaktır. Tecil yaşının 29’dan 22’ye çekilmesi nedeniyle 500 bini aşkın gencimiz bedelli askerlik hakkını kaybetmiştir. Gençlerimiz; bedelli affının çıkarılmasını beklemektedir. Cana kast etmemiş, yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle ehliyetlerine el konulmuş ekmeğini şoförlük yaparak kazananlara da ehliyet affı çıkarılması talebimizdir.

POMEM ALIMLARINDA 32 YAŞ ŞARTI UYGULANMALIDIR

Jandarma subay ve astsubay alımlarında olduğu gibi belirlenen kontenjan dâhilinde, eğitim süreleri dikkate alınıp emeklilik ve yıpranma payı düzenlemesi yapılarak, POMEM alımlarında da 32 yaş şartı uygulanması yerinde olacaktır. Yükseköğrenim yurt ücretlerinin makul seviyelere düşürülmesi, öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödemelerinde faizin kaldırılması oldukça önemlidir.

3600 EK GÖSTERGE VE EYT ÇIKARILMALIDIR

Türk insanının sağlığı adına fedakârca görev yapıp özveri destanları yazan sağlık çalışanlarımızın tümünü kapsayacak mali düzenlemelerin yapılması beklentiler arasındadır. Ayrıca tüm kamu çalışanlarımızı kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge çıkarılmalı asgari ücretten vergi alınmamalı, eyt ile ilgili çalışmalar tamamlanmalıdır. Terörle mücadelede en ön safta yer alıp teröristlerin korkulu rüyası olan güvenlik korucularımız; maaşlarının yükseltilmesini ve korucu kanununun çıkarılmasını beklemektedir.

ARA ELEMAN EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİDİR

Sanayimizin ara eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Ara elemanın ana personel olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak mesleki eğitimin teşvik edilmesi stratejik öneme sahiptir. Meslek ve teknik liselerimizin sayısını ve niteliğini artırmak, mesleki eğitim merkezleriyle sanayi arasında işbirliğini sağlamak nitelikli eleman eksikliğimizin giderilmesi hususunda önemli katkılar sunacak SMA hastalığı canımızı yakmaya devam etmektedir. İlaç ve tedavi maliyeti hususunda destekler artırılmalıdır.

MERSİN’İN TARIM, TURİZM, ULAŞIM, TİCARET VE SANAYİDEN KAYNAKLI SORUNLARI GİDERİLMELİDİR

Seçim bölgem olan Mersin; Türkiye’nin öncü, marka ve yüksek değer ihtiva eden şehirlerinden biridir. Bu kapsamda; Mersin’in tarımsal gücü yükseltilmelidir. Gübre, yem, tohum, mazot, elektrik gibi girdi maliyetlerinde üreticilerimize ve limon üreticilerimize destek ve teşviklerin artırılmalıdır. Yapımı devam eden baraj ve göletlerin tamamlanması hazine arazilerinin üreticilerimize tahsisi oldukça elzemdir. Kara, deniz ve demiryolu taşımacılığının kavşak noktalarından olan Mersin’de Bölgesel Havalimanı, Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman, Çamlıyayla-Tarsus, Çeşmeli-Taşucu Otoyolları Tamamlanmalı Mersin-Tarsus otobanı ücretsiz olmalı, Mersin limanı ve organize sanayi bölgelerinin ulaşımdan kaynaklı sorunları giderilmelidir. Güzel mersinimiz de turizmle alakalı kapsamlı bir eylem planı hazırlanarak tanıtıcı faaliyetler yapılmalı, Mersinimiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalıdır. Mersin; aynı zamanda sanayi ve ticaret şehridir. Mersin limanının ekonomik gücü ve etkisinin yükseltilmesi, Mersin ana konteyner limanı projesinin hayata geçirilmesi, şehrimize yönelik sanayi yatırımlarının artırılması ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatının düşürülmesi ve tüm ilçelere doğalgaz erişiminin sağlanması talebimizdir.

BELEDİYELERDE İŞTEN ÇIKARILANLAR YALNIZ DEĞİLDİR

Seçimlerden önceki namus ve şeref sözlerine rağmen Mersin, Adana ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde helal rızıklarını kazanmaya çalışan, siyasi ve ideolojik gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan, binlerce belediye çalışanımızın mağduriyeti giderilmelidir. İnsanların ekmeklerine kan doğramayın. Allah’tan korkun kuldan utanın. Ayıptır, yazıktır, günahtır. İşten çıkarılan hiçbir kardeşimiz yalnız değildir.

TÜRK VATANI ÜSTÜNDE HESAP YAPANLAR HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR

Devlete kin, nefret ve intikam kusup bölücülüğü ve ihaneti kendilerine kalkan yapanlar, dolar yükselince sevinç çığlıkları atıp yabancı başkentlerden iktidar umanlar iyi bilmelidir ki; Türk devleti teslim olmayacak, kendisine reva görüleni asla kabul etmeyecektir. Devletimiz terör örgütlerine ve ağababalarına asla göz açtırmayacak ihanetin kökü işbirlikçileriyle birlikte mutlaka kazınacaktır. Ekonomik, siyasi ve askeri operasyonlarla Türk vatanını hizaya çekmeyi amaçlayanlar iyi bilmelidir ki; Ya istiklal ya ölümü kendilerine parola yapanlar yedi düvel karşısında asla diz çökmeyecektir. Türk’e kefen biçeceğini zannedenler iyi bilmelidir ki; muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulanlar dünya yıkılsa da yenilmeyeceklerdir. Türk vatanı güçlüdür. Türk milleti büyüktür. Türk bayrağı ise şanla şerefle dalgalanmaktadır. Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilini ve töresini bozmaya kimsenin nefesi yetmeyecektir. MHP ve cumhur ittifakı var oldukça Türk vatanı üstünde hesap yapanlar hüsrana uğrayacak Türk milletine tuzak kuranlar tarihi bir hezimete uğrayacaktır.

VATANIMIZI BÖLMEYE ÇALIŞANLAR YENİLECEKTİR

İnsan hakları, barış, adalet, eşitlik, özgürlük, kardeşlik gibi kavramların arkasına sığınıp bebek katili cani başına özgürlük isteyenler, bölücü teröristlere kol kanat gerenler, kazandıkları belediyeleri terör örgütlerinin çiftliği haline getirenler, şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızı bölmeye çalışıp devletimize meydan okuma gafletinde olanlar, hainlerin sözcülüğüne soyunanlar Allah’a yemin olsun ki yenileceksiniz. Türk’ün imanı, cesareti ve çelikten iradesi karşısında yok olup gideceksiniz!

İNANIYORUZ Kİ YARINLAR TÜRKLÜĞÜNDÜR

“Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarıyla toplanan Türk devletleri teşkilatı Türk birliği yolunda inancımızı tazelemiştir. Türkmenistan’ın gözlemci üyeliğinin onaylanması, Genel Sekreterlik Binası’nın Türkiye’de kurulması, Türk dünyası yatırım fonu ve 2040 vizyon belgesinin kabul edilmesi Türk devletleri arasındaki sosyal, siyasal, ekonomik, askeri ve kültürel bağların güçlenmesi adına tarihi bir adım olmuştur. Bizler inanıyoruz ki yarınlar Türklüğündür! Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde MHP TBMM Grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi. MHP’li Olcay Kılavuz yapmış olduğu konuşmada dijital terör, Türk gençliğinin talep ve beklentileri, Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye aleyhine yapılan faaliyetleri dile getirdi. MHP’li Kılavuz’un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİ DİJİTAL PLATFORMLARDA AYAKLAR ALTINA ALINMAKTADIR

İnternet ve internet tabanlı sosyal medya mecraları gençlerimiz başta olmak üzere tüm insanlığın istifade ettiği dijital ortamlardır. Bu teknolojik imkânlar insanlara büyük kolaylıklar sağladığı gibi birey ve toplum açısından çok sakıncalı durumların da kaynağı haline gelebilmektedir. Bugün; dijital platformlarda daha fazla tık uğruna mizah adı altında yayın yapan bazı programlar Türk milletinin her değerini ayaklar altına almakta ve şahsiyetsizleştirmenin önünü açmaktadır.

“Mizahın izahı olmaz” diyerek her türlü küfrü savurmak ve ahlaksızlığı savunmak rezilliktir. “Parasıyla değil mi” diyerek bu programları normalleştirmek tükenmişliktir. Aşağılık bir şovmenin sunduğu programda sunucu ve izleyici birbirine küfürler savurmakta, edep ve hayâ duyguları saldırıya uğramaktadır. Bunlar; arsızlığı, ahlaksızlığı, çürümüşlüğü konuşanlardır. Bunlar; seviyesizliği, iğrençliği ve sefilliği ekrana taşıyanlardır.

DİJİTALLEŞME KÜLTÜR BUHRANI VE MEDENİYET BUNALIMINA SEBEBİYET VERMELİDİR

Unutulmamalıdır ki; bu ülkenin harcında milyonlarca şehidin sersebil ettiği mübarek kanı,  anaların, babaların, gelinlerin sicim sicim akıttığı gözyaşı vardır. Türkiye; şerefi ve namusu için dövüşenlerin memleketidir. Türkiye; hiçbir değere saygısı olmayan nemelazımcı konfor meraklılarının ve reyting maymunlarının ayar vereceği, zehir kusacağı, format atacağı bir ülke değildir; hiçbir zaman da olmayacaktır.

Bu ülkede yaşayan herkesin, bu ülkenin şerefli tarihine, kutlu mirasına ve Yüce Türk milletinin değerlerine saygı duyması mecburiyettir. Bu sebepten dijital terör olarak adlandırdığımız zararlı içerik üreten youtuberların ve bu tür programların engellenmesine yönelik çalışma ve yaptırımlar geciktirilmemelidir. Türk aile yapısını ve değerlerimizi hedef alan yayınlar basın özgürlüğü adı altında değerlendirilmemelidir. Dijitalleşme; kültür buhranı ve medeniyet bunalımına sebebiyet vermemelidir. Türk milletinin izzetini korumak ise devletimizin aslî vazifesidir. Bu gerekçelerle milli kültüre ve Türk gençliğine yönelik çalışmalar artırılmalı geleceğimizi ve ideallerimizi gençlerimizin inşa etmesi sağlanmalıdır.

ÖĞRENCİ-BEDELLİ-EHLİYET AFFI ÇIKARILMALIDIR

Türk gençliğinin de bizlerden talep ve beklentileri vardır. Terör irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan gençlerimize yönelik öğrenci affı getirilmesi yerinde olacaktır. Tecil yaşının 29’dan 22’ye çekilmesi nedeniyle 500 bini aşkın gencimiz bedelli askerlik hakkını kaybetmiştir. Gençlerimiz; bedelli affının çıkarılmasını beklemektedir. Cana kast etmemiş, yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle ehliyetlerine el konulmuş ekmeğini şoförlük yaparak kazananlara da ehliyet affı çıkarılması talebimizdir.

POMEM ALIMLARINDA 32 YAŞ ŞARTI UYGULANMALIDIR

Jandarma subay ve astsubay alımlarında olduğu gibi belirlenen kontenjan dâhilinde, eğitim süreleri dikkate alınıp emeklilik ve yıpranma payı düzenlemesi yapılarak, POMEM alımlarında da 32 yaş şartı uygulanması yerinde olacaktır. Yükseköğrenim yurt ücretlerinin makul seviyelere düşürülmesi, öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödemelerinde faizin kaldırılması oldukça önemlidir.

3600 EK GÖSTERGE VE EYT ÇIKARILMALIDIR

Türk insanının sağlığı adına fedakârca görev yapıp özveri destanları yazan sağlık çalışanlarımızın tümünü kapsayacak mali düzenlemelerin yapılması beklentiler arasındadır. Ayrıca tüm kamu çalışanlarımızı kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge çıkarılmalı asgari ücretten vergi alınmamalı, eyt ile ilgili çalışmalar tamamlanmalıdır. Terörle mücadelede en ön safta yer alıp teröristlerin korkulu rüyası olan güvenlik korucularımız; maaşlarının yükseltilmesini ve korucu kanununun çıkarılmasını beklemektedir.

ARA ELEMAN EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİDİR

Sanayimizin ara eleman ihtiyacı bulunmaktadır. Ara elemanın ana personel olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak mesleki eğitimin teşvik edilmesi stratejik öneme sahiptir. Meslek ve teknik liselerimizin sayısını ve niteliğini artırmak, mesleki eğitim merkezleriyle sanayi arasında işbirliğini sağlamak nitelikli eleman eksikliğimizin giderilmesi hususunda önemli katkılar sunacak SMA hastalığı canımızı yakmaya devam etmektedir. İlaç ve tedavi maliyeti hususunda destekler artırılmalıdır.

MERSİN’İN TARIM, TURİZM, ULAŞIM, TİCARET VE SANAYİDEN KAYNAKLI SORUNLARI GİDERİLMELİDİR

Seçim bölgem olan Mersin; Türkiye’nin öncü, marka ve yüksek değer ihtiva eden şehirlerinden biridir. Bu kapsamda; Mersin’in tarımsal gücü yükseltilmelidir. Gübre, yem, tohum, mazot, elektrik gibi girdi maliyetlerinde üreticilerimize ve limon üreticilerimize destek ve teşviklerin artırılmalıdır. Yapımı devam eden baraj ve göletlerin tamamlanması hazine arazilerinin üreticilerimize tahsisi oldukça elzemdir. Kara, deniz ve demiryolu taşımacılığının kavşak noktalarından olan Mersin’de Bölgesel Havalimanı, Mersin-Antalya, Silifke-Mut-Karaman, Çamlıyayla-Tarsus, Çeşmeli-Taşucu Otoyolları Tamamlanmalı Mersin-Tarsus otobanı ücretsiz olmalı, Mersin limanı ve organize sanayi bölgelerinin ulaşımdan kaynaklı sorunları giderilmelidir. Güzel mersinimiz de turizmle alakalı kapsamlı bir eylem planı hazırlanarak tanıtıcı faaliyetler yapılmalı, Mersinimiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalıdır. Mersin; aynı zamanda sanayi ve ticaret şehridir. Mersin limanının ekonomik gücü ve etkisinin yükseltilmesi, Mersin ana konteyner limanı projesinin hayata geçirilmesi, şehrimize yönelik sanayi yatırımlarının artırılması ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatının düşürülmesi ve tüm ilçelere doğalgaz erişiminin sağlanması talebimizdir.

BELEDİYELERDE İŞTEN ÇIKARILANLAR YALNIZ DEĞİLDİR

Seçimlerden önceki namus ve şeref sözlerine rağmen Mersin, Adana ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde helal rızıklarını kazanmaya çalışan, siyasi ve ideolojik gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan, binlerce belediye çalışanımızın mağduriyeti giderilmelidir. İnsanların ekmeklerine kan doğramayın. Allah’tan korkun kuldan utanın. Ayıptır, yazıktır, günahtır. İşten çıkarılan hiçbir kardeşimiz yalnız değildir.

TÜRK VATANI ÜSTÜNDE HESAP YAPANLAR HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR

Devlete kin, nefret ve intikam kusup bölücülüğü ve ihaneti kendilerine kalkan yapanlar, dolar yükselince sevinç çığlıkları atıp yabancı başkentlerden iktidar umanlar iyi bilmelidir ki; Türk devleti teslim olmayacak, kendisine reva görüleni asla kabul etmeyecektir. Devletimiz terör örgütlerine ve ağababalarına asla göz açtırmayacak ihanetin kökü işbirlikçileriyle birlikte mutlaka kazınacaktır. Ekonomik, siyasi ve askeri operasyonlarla Türk vatanını hizaya çekmeyi amaçlayanlar iyi bilmelidir ki; Ya istiklal ya ölümü kendilerine parola yapanlar yedi düvel karşısında asla diz çökmeyecektir. Türk’e kefen biçeceğini zannedenler iyi bilmelidir ki; muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulanlar dünya yıkılsa da yenilmeyeceklerdir. Türk vatanı güçlüdür. Türk milleti büyüktür. Türk bayrağı ise şanla şerefle dalgalanmaktadır. Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilini ve töresini bozmaya kimsenin nefesi yetmeyecektir. MHP ve cumhur ittifakı var oldukça Türk vatanı üstünde hesap yapanlar hüsrana uğrayacak Türk milletine tuzak kuranlar tarihi bir hezimete uğrayacaktır.

VATANIMIZI BÖLMEYE ÇALIŞANLAR YENİLECEKTİR

İnsan hakları, barış, adalet, eşitlik, özgürlük, kardeşlik gibi kavramların arkasına sığınıp bebek katili cani başına özgürlük isteyenler, bölücü teröristlere kol kanat gerenler, kazandıkları belediyeleri terör örgütlerinin çiftliği haline getirenler, şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızı bölmeye çalışıp devletimize meydan okuma gafletinde olanlar, hainlerin sözcülüğüne soyunanlar Allah’a yemin olsun ki yenileceksiniz. Türk’ün imanı, cesareti ve çelikten iradesi karşısında yok olup gideceksiniz!

İNANIYORUZ Kİ YARINLAR TÜRKLÜĞÜNDÜR

“Dilde, Fikirde, İşte Birlik” şiarıyla toplanan Türk devletleri teşkilatı Türk birliği yolunda inancımızı tazelemiştir. Türkmenistan’ın gözlemci üyeliğinin onaylanması, Genel Sekreterlik Binası’nın Türkiye’de kurulması, Türk dünyası yatırım fonu ve 2040 vizyon belgesinin kabul edilmesi Türk devletleri arasındaki sosyal, siyasal, ekonomik, askeri ve kültürel bağların güçlenmesi adına tarihi bir adım olmuştur. Bizler inanıyoruz ki yarınlar Türklüğündür! Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene!

 

Önerilen VİDOE :

 

https://www.youtube.com/watch?v=uCy-g7OLDic&t=332s

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kemal Kılıçdaroğlu emekli polislerle iftarda buluştu, güzel günler yakındır

HIZLI YORUM YAP