MHP'den atılan Engin Yeşilyurt ne yapmaya çalışıyor? | GÜNDEM
DOLAR

32,5002$% -0.13

EURO

34,9564% 0.33

STERLİN

40,6875£% 0.27

GRAM ALTIN

2.432,55%0,40

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,17

a

MHP’den atılan Engin Yeşilyurt ne yapmaya çalışıyor?

Engin Yeşilyurt MHP’den atılmadan önce bazı eleştirilerde bulundu, özelikle kendi şehrinde olan sorunları sonrasında sıraladı ve MHP’den atıldı.

Fakat Engin Yeşilyurt daha öncesinde ne yapıyordu? Özelikle geçen sezon  fındık ve çiftçilerle ilgili sorunların araştırılmasına hayır demişti.

Fındık üreticisi için araştırılmasını isteyen CHP ve İyiparti önerge vermiş ve birçok millet vekili bu karara karşı çıkmıştı, sonrasında 15 TL’den alıcı bulan fındık sezonunun sonunda 25 TL’den satılmaya başlamıştı. Üretici ise tepkilerinin yüksek sesle dile getirdiği görülmüş İyiparti lideri Meral Akşener de bu konuda görüşlerini sunmuş ve fındığın asıl fiyatının 25 TL olacağı gün 15 TL’den satıldığı dile getirilmiş, dünyada %70 üretimi Türkiye’de olan fındığın dolarla satılmasını istemişti, bunun için hükümetin çalışmasını istesede hükümet bunu red ederek kararını verdiği biliniyor.

MHP’den kovulduktan sonra fındık için ses getiren Engin Yeşilyurt ise bugün fındık üzerinden hükümeti eleştiriyor, günaydın engin bey, geç kaldın, geç çiftçilerin yıllardır dış ulkelerin baskısı ile ezildiğini görmedin, şimdi çıkıp seslenmen boşuna.. daha geçtiğimiz aylarda komisyon için red oyu vermistiniz ordu halkı ve Giresun halkını kullanarak ne iktidarı nede başka partileri eleştirmek sizin haddiniz değil. Mecliste bu fındık ve cifcilerlerin sorunu çözülmesi için ne önerge verdiniz nede bu konuda sesinizi çıkardınız.

Bu konuda sesinizi sonrasında yüksek sesle getirmeniz kimsenin umurunda değil, kararı veren bugün fındığı 22.5 den satışa sunan akparti ve MHP olduğunu unutmayın. Siz sesinizi geçen sene çıkarsanız anlayacağız ama o günde sessiz kalarak oturdunuz peki fındık işçisi ve üreticisi o gün ne diyordu? Günaydın Engin bey.. günaydın.

Bu konudaki benim şahsım şunu iyi biliyor eğer CHP ve İyiparti fındık ve çiftçiler için bu kadar mücadele etmeseydi fındık fiyatı düşük olacağını biliyorum. Muhalefet bu konuda oldukça başarılı oldu. Ben bu konuda hep şunu derim koskoca devletimiz iki fındık fabrikası yapmıyorsa onun ayıbıdır, fetö ve almanya firmaları Giresun’da şirket kuruyor, koskoca Türkiye milli bir ürün için senelerdir uyuyor.. uyanın milli olan ürününe sahip çıkar. Sadece fındık değil, Türkiye bir tarım ülkesidir.

Engin Yeşilyurt köyü sabah akşam kendisini kahraman gibi göstermesi yanlış, oranın halkına destek olmak istiyorsan elinde güç varken savunacaksın.

Ersoy.k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’den İsrail’le tokat gibi  karar! Mersin Limanı Lübnan’ın hizmetine açıldı

HIZLI YORUM YAP