Mersin'deki patlamanın saldırının arka planı! | GÜNDEM
DOLAR

32,5509$% -0.01

EURO

34,8813% -0.03

STERLİN

40,6168£% 0.15

GRAM ALTIN

2.437,24%0,31

ÇEYREK ALTIN

4.075,00%-0,17

a

Mersin’deki patlamanın saldırının arka planı! aykırı gazetesinin en önemli yazarlarından olan Batuhan Çolak önemli bir haber paylaştı. Ak PARTİLİ vekillerin CHP’yi hedef alamsı sormasında belgeler ve görüntülere ulaşan gazeteciler kirli bir oyunu daha deşifre etti.. Kirli yapının tüm detayları haberde..

Mersin’deki saldırıyı gerçekleştirenlerden biri Dilşah Ercan. 2013 yılında Mersin’de PKK gençlik yapılanmasından dağ kadrosuna katılmış. O günlere gidelim; çözüm süreciydi. Mersin Üniversitesi örgütün üssü haline gelmiş, kampüs içerisinde yüzlerce PKK’lı APO posteriyle yürüyordu.

Mersin'deki patlamanın saldırının arka planı!

Bir yıl öncesinde de durum farklı değildi… 2012  yılında Mersin Üniversitesi Kampüsü içerisinde örgüt yandaşları “Biji serok apo, tecride hayır” sloganlarıyla, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na kadar izinsiz bir yürüyüş düzenlediler. Üniversitenin en işlek ulaşım yolunu da yarım saat boyunca kapatan öğrenciler, propagandalarını yaptıktan sonra dağıldılar.

Mersin Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yapılan, terör örgütü lehine sloganların atıldığı, izinsiz yürüyüşten bir kare:

Dilşah Ercan

Bu görüntülere rağmen polis müdahale etmek yerine, güvenlik koridoru oluşturmuş olası saldırılara karşı önlem alıyordu. Talimat kesindi; “Çözüm sürecindeyiz, eylem hakları var, dokunmayın.” Tek bir gazete bile haberini yapmadı.

Dilşah Ercan

O dönemlerde Dilşah Ercan gibi isimler bu grupların içindeydi. Şehir yapılanmalarında etkisiz kalanlar, kırsal kadroya gönderiliyordu. Daha enteresan olanı ise Irak’a gitmiş Kandil’de eğitim almış ve Türkiye’ye elini kolunu sallayarak girebildi. Örgüte katıldığı Mersin’e döndü.

Polisevine yapılan saldırıda en öndeydi, polislerimizi kurşun yağmuruna tuttular. 1 polisimiz şehit düştü. Kampüsleri saran PKK ile ilgili haberleri görmezden gelen gazeteler şimdi şehit haberini veriyor. Çözüm sürecini başlatıp örgüte güç toplayanlar kararlılık mesajı veriyor.

DİLŞAH ERCAN HAKKINDA 2011 YILINDA YAZILAN EKŞİ SÖZLÜK’TEKİ YAZI

Terörist Dilşah Ercan, PKK üyesi olmaktan cezaevine atıldıktan sonra ekşi sözlükte bir yazar, şahsı gazeteci ilan ederek böyle aklamaya çalışmış.

PKK’nın kamuoyunu yönlendirme çalışmalarına bir örnek:

Dilşah Ercan

CHP’NİN RAPORUNA DA GİRMİŞ

Dilşah Ercan ile ilgili yapılan manipülasyon sadece internet ile sınırlı kalmamış. CHP’nin tutuklu gazeteciler raporuna da girmiş. Özgür Özel, Veli Ağbaba, Nurettin Demir imzalı raporda, Ercan gazeteci olarak gösterilip, kısa bir mektuba yer veriliyor.

Dilşah Ercan Dilşah Ercan Dilşah Ercan

Kaynak: Aykırı / Batuhan Çolak

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Bakan Süleyman Soylu istifa etti mi? Açıklama yakın çevresinden geldi..

HIZLI YORUM YAP