Mehmet Metiner'den Bülent Arınç'a sert eleştiri ! | GÜNDEM, SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Mehmet Metiner’den Bülent Arınç’a sert eleştiri !

Mehmet Metiner’den Bülent Arınç’a sert eleştiri !

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner Star Gazetesinde köşesinde sert söylemlerle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ı eleştirdi.

AK Parti’li Mehmet Metiner ile Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç gerilimi büyüyor. Daha önce Arınç’ın KHK’lılarla ilgili çıkışı dolayısıyla karşı karşıya gelen Metiner  bu sefer de ezan ve salavat-ı Şerifler tepkisi ile burun buruna geldi.

Bülent Arınç, Anadolu Ajansı’nın eski genel müdürlerinden Kemal Öztürk’ün programına konuk olarak gitmiş ve “ölüm listeleri” camilerden her gün ezan ve salavat-ı Şerifler okunması ile ilgili “İnsanlar, başörtülüden, camilerden nefret eder hale gelecekler diye korkuyorum” demişti.

Arınç’ın bu mesnetsiz sözlerine karşılık, önce Yeni Akit TV’de “Devlet bunların aklı ile yönetiliyorsa vay halimize” diyerek seslenen Metiner, bugün de Star’daki köşesinde “Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır” ifadelerini kullandı. Metiner’in hedefinde Burhan Kuzu da vardı.

Metiner’in yazısının ilgili satırları:

“Cumhurbaşkanımızın kendilerine tevdi ettiği sıfatları üstünde taşıyanlar artık sadece kendileri değildirler.

Sözleri bin tartarak konuşmak mevkiindedirler.

Gazi Mustafa Kemal’in dönemin Padişahının oluruyla Samsun’a gönderildiğini artık herkes biliyor. Hiç gereği yokken 19 Mayıs’ta münhasıran Padişah övgüsü yapmak doğrusu siyasi akılla bağdaşır bir tutum değildir.

İşte o ferman

Cumhurbaşkanımızı hak etmediği polemiklerin içine çekmek yanlıştır.

Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde hak etmediği bir unvanın sahibi olan bir zatın kalkıp ezandan ve salavatı şerif duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi art niyetlilik değilse akıl tutulması ve körlük değil midir ?

Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır ! ” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

New York Times: Libya’da belirleyici güç Türkiye oldu

HIZLI YORUM YAP